CHP’de isyan

CHP Trabzon ve Rize teşkilatlarında toplu istifa şoku yaşandı. Trabzon’da birinci sıradaki adayın kontenjana tabi tutulmasına kızan partililer il binasını işgal etti. Rize’de ise il başkanının görevden alınması tepki istifalarına yol açtı.

CHP’nin Trabzon’da birinci sıra milletvekili adayını kontenjana tabi tutması, partilileri isyan ettirdi. Kararı protesto eden bir grup, Trabzon İl Başkanlığına girerek, parti binasının girişini masa ve sandalyelerle kapatarak, İl Başkanı Güzide Uzun ile yöneticileri içeri almadı.

Milletvekili adaylarının belirlenmesindeki kontenjan uygulamasına tepki göstermek amacıyla sabah erken saatlerde CHP İl Başkanlığına giren grup, duvarlara “İşgal, Atatürk’ün emaneti emin ellerde”, “Trabzon CHP direniş değil, diriliş”, “Örgütün partisine örgüt el koydu” yazılı dövizler astı.

BİRİ HARİÇ ADAY ADAYLARI ÇEKİLDİ

Bu gelişmenin ardından CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, il ve ilçe yönetimleriyle görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Uzun, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerindeki milletvekili adaylarını belirlemede kontenjan uygulamasına tepki amacıyla kendisinin yanı sıra partisinin il ve ilçe yönetimleri olarak görevlerinden istifa ettiklerini belirtti.

Uzun, aynı nedenle CHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Volkan Canalioğlu dışındaki tüm milletvekili aday adaylarının da adaylıktan çekildiğini kaydetti.

Uzun, parti yöneticilerinin istifa dilekçelerini ve milletvekili aday adaylarının başvurularını çektiğine ilişkin yazıyı, CHP Genel Merkezine fakslayacaklarını söyledi.      
 
CHP RİZE TEŞKİLATI'NDA DA TOPLU İSTİFA

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın görevden alınmasına tepki gösteren il yönetimi ve il gençlik kolları üyeleri, istifa etti.

Aslankaya, “İl yönetimimiz ve gençlik kolları görevinden istifa etti. İlçe yönetimlerinden, gelişmeler sonrasında istifa etmemelerini istedik” dedi.

AÇLIK GREVİ DE GÜNDEMDE

CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Erdi Çakır, Trabzon’daki birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto etmek amacıyla Trabzon İl Başkanlığında yaptıkları “işgal” eyleminin, partilerine demokrasi gelene kadar süreceğini söyledi. Çakır, “Gençler olarak Ankara’ya gitme düşüncemiz var. İsteklerimizi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğiz. Genel başkanımız isteklerimizi kabul etmezse açlık grevi yapabiliriz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri