Danıştay sanığı fuhuştan sabıkalı çıktı

Başörtüsü yasağı sebebiyle işlendiği ileri sürülen ancak daha sonra Ergenekon eylemi olduğu ortaya çıkan Danıştay saldırısında, yeni bilgiler gündeme geliyor.

Danıştay sanıklarından İsmail Sağır'ın 'fuhuş için başkasına kadın tedarik etmek' suçundan Mut Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. İki davanın birleştirilmesinden sonra birinci Ergenekon davası kapsamında önümüzdeki günlerde sorgulanacak olan Sağır'la ilgili bilgiler, Silivri Cezaevi Müdürlüğü tarafından başsavcılığa gönderilen dilekçede yer aldı. Söz konusu yazıda Sağır'a 2008 yılında verilen hapis cezasının 2009'da Yargıtay tarafından onandığı ve kesinleştiği bildirildi. Cezaevinden sorumlu savcılığın, hükümlü olduğu için Sağır'a vasi atanması konusunda başvuruda bulunduğu ancak henüz atamanın gerçekleşmediği kaydedildi.

İsmail Sağır hakkında cezaevi müdürlüğü tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazının Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmesi istendi. Müdürlüğün dilekçesi savcılık aracılığıyla mahkeme dosyasına girince Sağır'ın fuhuşla ilgili mahkumiyeti de ortaya çıkmış oldu. 17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik silahlı eylem ve 5-10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı eylemlerin gerekçesi başörtüsü gösterilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alparslan Arslan'la birlikte 9 şüphelinin dini saikle eylemleri gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

MU

Gündem Haberleri