En yüksek primi ödeyen ilk 10 işverene ödül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Bakanlıkta, iş yerlerine teftişlere gittiğimizde , bizim başımıza şimdi ne gelecek diye tereddüte kapılmaları değil, bizim için ücretsiz bir danışman geldi diye ferahlık duyacakları bir psikolojik iklimi ya

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, 2010'da en yüksek pirimi ödeyen ilk 10 işveren ile prim ödeme gün sayısına göre en fazla kadın ve özürlü çalıştıran 5'er işverene Rixos Otel'de düzenlenen törenle plaket verildi.

Dinçer, törendeki konuşmasında, uzun zamandan beri olumlu davranışların geliştirilmesi konusunda ödüllendirme sistemini kullandıklarını söyledi.

Kamu idarelerinin bir davranışı değiştirme konusunda sıklıkla cezalandırma yöntemini kullandığını dile getiren Bakan Dinçer, ''Bütün bilimsel çalışmalar gösterir ki cezalandırma yöntemi davranışları değiştirmez, sadece bastırır. O yüzden artık ödüllendirme yöntemiyle iyi davranışları teşvik etmeye çalışıyoruz'' dedi.

SGK'da tetkik kurulunun adını Rehberlik ve Denetim Birimi olarak değiştirildiğini belirten Bakan Dinçer, şöyle konuştu:
''Çalışma Bakanlığında, iş yerlerine teftişlere gittiğimizde işverenin ya da çalışanların korkuya kapılmaları, endişe içine girmeleri, bizim başımıza şimdi ne gelecek diye tereddüte kapılmaları değil, bizim için ücretsiz bir danışman geldi diye ferahlık duyacakları bir psikolojik iklimi yaratmaya çalışıyoruz. Böyle bir havayı yaratmak çok zor. Uzun yıllardan beri denetleyen, hesap soran ve cezalandıran bir yaklaşım tarzından şimdi danışmanlık yapan, yol gösteren, ödüllendiren bir zihni değişimi sağlamanın ne kadar zor olduğunu buradaki profesyonel yöneticiler biliyorlar.

Biz SGK'da mükellefiyetlerini tam olarak yerine getiren, borçlarını vaktinde ödeyenlere 5 puanlık indirim yaparak aslında olumlu davranışı pekiştiren uygulamayı başlatmıştık. Şimdi özellikle bilişimi çok iyi kullanarak bürokrasiyi azaltmaya, iş vereninizin, çalışanlarımızın işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz.''

En fazla prim ödeyen işverenlerin yanı sıra en çok kadın ve özürlü çalıştıranlara da ödül verdiklerini dile getiren Bakan Dinçer, ''Ülkemizde bu alanlarda ayrı bir motivasyona ihtiyaç var'' dedi.

Konuşmanın ardından Dinçer, 2010'da en çok prim ödeyen ilk 10 şirketten Türk Telekomünikasyon AŞ'nin İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, Türk Hava Yollarının İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan ve Arçelik AŞ'nin Finans ve Mali İşler Genel Müdürü Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile en fazla kadın istihdam eden Migros Ticaret AŞ'nin İnsan Kaynakları Şubeler Koordinasyon Müdürü Muhterem Çelik, Finansbank AŞ'nin Ankara Bölge Müdürü Sadi Şencan, THY'nin İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan ve en fazla özürlü istihdam eden Arçelik AŞ'nin özürlü çalışanı Adam Akbulut, BİM Birleşik Mağazacalık AŞ'nin Operasyon Komitesi Üyesi Ürfet Nacar ve Türk Telekomünikasyon AŞ'nin Çalışma İlişkileri Direktörü Sinan Binbir'e plaket verdi.

Daha sonra en yüksek primi ödeyen, en fazla kadın ve özürlü çalıştıran diğer işverenlere plaketleri verildi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri