Erdoğan ile Gürsel Tekin'in sicil kavgasında son nokta

‘Sicilin bozuk’ diyen Erdoğan’a ‘İspatlamazsan namertsin’ diyerek cevap veren Gürsel Tekin'in kamuoyundan gizlemeye ve unutturmaya çalıştığı bu belgeye ne diyecek?

AHMET MEMİŞ - ROTAHABER / ÖZEL - Kendisine 'sicilin bozuk' diyen Başbakan Erdoğan'a 'Açıklamazsan namertsin' cevabı veren Gürsel Tekin'in, mahkemede kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunuyor. Rotahaber ayrıca, Gürsel Tekin'in 2010 yılında Yargıtay'a götürülen dosyasından karar alınmasını engelleyecek şekilde bir de evrak çalındığını belgesiyle ortaya koymuştu.

BOZUK SİCİL KAVGASI KİRLİ ÇAMAŞIRLARI TEKRAR ORTAYA ÇIKARDI

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un silüetini bozan binada oğlunun dairesinin bulunduğunu iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in bu iddiasını yalanlamış ve ardından "CHP'li sicili bozuk bir milletvekili de İstanbul'daki gökdelenlerde benim çocuklarımın daireleri olduğunu söyledi. Söylüyorum ispat etmezsen namertsin. Zaten senin Kadıköy'de nasıl bir iş çevirdiğini Kadıköy'deki inşaatçılar iyi bilinir." demişti.

Başbakan Erdoğan'ın 'sicili bozuk' sözlerine Gürsel Tekin'in cevabı ise daha sert oldu. Tekin, Başbakan Erdoğan'a verdiği cevapta; ''Sicilimiz pırıl pırıl olduğu gibi sütümüz de tertemiz. Sicil burada, bunun dışında Başbakan'ın gizli tuttuğu sicil varsa, kamuoyuna açıklamazsa namerttir." diyerek sert çıktı ve Meclis Başkanlığı'ndan aldığı belgeyi göstererek sicilinin temiz olduğunu iddia etti.

Ancak geçmiş yıllarda bizzat Rotahaber üzerinden yaşanan olaylar, durumun hiç de Gürsel Tekin'in anlattığı gibi olmadığını ortaya koyuyor.

GÜRSEL TEKİN'İN MAHKEMEDE KESİNLEŞMİŞ 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI BULUNUYOR

"Sicilim pırıl pırıl" diyen Gürsel Tekin'in Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde ruhsata aykırılık nedeniyle para cezası alan ve yıkım kararı bulunan Suadiye Movieplex Sinema Salonu’na sahte evrakla ruhsat verdiği gerekçesiyle mahkemede kesinleşmiş 2 yıl 6 aylık hapis cezası bulunuyor. 

YARGITAYDAKİ DOSYASI KAYBOLDU

Gürsel Tekin'in asıl zora sokan gelişmeler de bundan sonra başlıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TCK’nın “evrakta sahtecilik” suçunu düzenleyen maddeden dolayı aldığı bu 2 yıl 6 aylık cezayı temyiz talebiyle Yargıtay'a götürdü.

Dosya Yargıtay'da beklerken ilginç bir durum yaşanıyor ve cezanın Yargıtay'da onanması halinde siyasi hayatı bitecek olan Gürsel Tekin'in dosyasındaki karar verilmesini sağlayacak bir evrak esrarengiz bir şekilde kayboluyor. Evrağın kaybolduğunu ise Rotahaber ortaya çıkarmış ve bunu da manşetinden duyurmuştu.

İDDİAYA GÖRE 150 BİN DOLARA EVRAK YOK EDİLDİ!

Evrak kaybolma olayını ortaya çıkaran ve o dönemde Rotahaber'de yazan Zihni Çakır, evrak kaybolma olayını da  yazısında şöyle anlatmıştı;

"İddiaya göre, 2 Aralık 2010 Perşembe günü saat 14-15 arasında Ö. A. isimli bir avukat, Gürsel Bey’in Yargıtay’daki dosyasından, temyiz incelemesinde karar vermeyi engelleyecek şekilde evrak“çıkarır”. Yargıtay ve avukatlar arasındaki jargon ile; dosyayı boşaltır. Bunu organize eden de, İstanbul’dan CHP milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılan H.S. isimli bir eski yerel yönetici ve iş adamdır. Hukuk çevrelerindeki jargonla “dosya boşaltma” diye anılan eylemin mükafatı da 150.000 ABD Doları’dır."

YARGITAY EKSİK EVRAK NEDENİYLE KARAR ALAMADI

Yargıtay Gürsel Tekin'in aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezasını dosyadan kaybolan bu evrak nedeniyle karara bağlayamadı. O arada seçimler oldu ve Gürsel Tekin de milletvekili seçilince aldığı dokunulmazlık zırhı sayesinde karar açıklanamadı.

ROTAHABERİ MAHMEKEYE VERDİ, MAHKEMEDEN TOKAT GİBİ CEVAP GELDİ

Gürsel Tekin, Yargıtay'daki dosyasından karar alınmasını sağlayacak evrakın kaybolduğunu ortaya çıkaran Rotahaber'e dava açtı. Ancak mahkemeden Gürsel Tekin'e hem tokat gibi cevap geldi hem de verilen kararla Yargıtay'daki dosyadan evrak çalındığı mahkeme kararıyla da belgelenmiş oldu.

Savcılık suç duyurusuyla ilgili kararında kovuşturmaya yer olmadığını belirterek, haberimizin her satırının da doğru olduğunu onayladı.

Savcılık kararında, haber ve yazıda kullanılan ifadelerin tamamının gerçek olduğuna vurgu yapılarak, bu verilerin bir şekilde gazeteciler tarafından öğrenilerek haber yapılmasının basın özgürlüğünün bir parçası olduğu belirtildi. Kararda, gerek uluslararası normlarda, gerekse Türk hukukunda gerçekleşen olayların halka aktarılmasının suç uydurma tanımına girmediğine de dikkat çekilerek, yapılan suç duyurusundaki şikayetlerin yasalarda belirtilen suç tanımına uymadığı vurgulandı.

İŞTE EVRAK HIRSIZLIĞI, İŞTE BELGE

"2 Aralık 2010 Perşembe günü saat 14-15 arasında Ö.A isimli avukatın Gürsel Tekin'in Yargıtay'daki dosyasından, temyiz incelemesinde karar vermeyi engelleyecek şekilde evrak çıkardığı ve bunun karşılığında da avukata 150 bin dolar ödendiği" yolundaki  iddia da yapılan savcılık incelemesinde doğrulandı. 

Savcılık kararında dosya kaçırma olayı şöyle anlatıldı;

"Yapılan araştırmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun soruşturmasında, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin YargıtayCumhuriyet Başsavcılığı tarafından eksiklik gerekçesi ile iade ettiği dosyada, dizi pusulası ile gönderilen dosya içeriğinden belge çıkaran kişiler ile ilgili işlem yapılmak üzere tutanak tuttuğu ve suç duyurusu üserine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun bu eyleme ilişkin soruşturmayı yürüttüğü ve halen derdest olduğu anlaşılmıştır."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararıyla Rotahaber'in de manşetten duyurduğu "Gürsel Tekin'e 150 bin dolarlık Yargıtay kalkanı" başlıklı haberi, Gürsel Tekin'in mahkemece 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve Yargıtay'daki dosyadan belge kaçırılarak karar verilmesinin engellendiği mahkeme kararıyla belgelenmiş oldu.

Şimdi gözler, sicilim temiz diyen Gürsel Tekin'in bu belge ve mahkemece kesinleşmiş hapiz cezasına vereceği cevapta... 

KAYNAK: ROTAHABER



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri