Erdoğan'dan Barzani sonrası açıklamalar

Erdoğan, 28 Şubat ile ilgilili oalrak "Temenni ederim ki, hak yerini bulsun, adalet süratle tecelli etsin." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barzani ile görüşmesi hakkında yaptığı açıklamada "Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdik. Terör ve Suriye konusundaki görüşlerimiz örtüşüyor" dedi.

UMARIM HAK YERİNİ BULUR

Başbakan Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasına yönelik yeni operasyonu şöyle değerlendirdi:

 

"Bir soruşturmanın devamı... Konu ile ilgili değerlendirme yapmaktan öte artık ülkemizde herkes, şunu biliyor: Darbeler artık bu ülkede sorgulanıyor. 12 Eylül referandumunda verilen sözler yerine geliyor. Meydanlarda söylediklerimizi farklı şekilde eleştirenler, 'Bu sözler meydanda kalır' diyenler, herhalde bu referandumun, 'Evet' diyenlerin haklılığını ortaya koymuşlardır. Temenni ederim ki, hak yerini bulsun, adalet süratle tecelli etsin."

"TUTUKLU VEKİLLER İÇİN ORTAK YAKLAŞIM OLMALI"

CHP'nin 4+4+4 yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürmesine ilişkin, "Her zamanki tavırları" yorumunu yapan Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu vekillerle ilgili temaslarını da şöyle değerlendirdi:

"3 parti ile yapılan görüşmede 3 farklı yaklaşım tarzı ortaya çıkıyor. Üçü örtüşmeli ki Meclis Başkanımız da böyle bir teklifi bize getirmiş olsun, biz de yetkili kurullarımızda bunu değerlendirelim. Ama farklı farklı yaklaşımlar ortaya konacaksa Meclis Başkanımız da 'Ben bunu iktidar partisine götüremem' dedi. İşin aslı da budur."

BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Mesud Barzani ile görüşmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Erdoğan, Barzani ile Irak'taki ve Suriye'deki gelişmelerle terörle mücadele konularını değerlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Suriye konusunda yaklaşım tarzımızın örtüştüğünü gördük. PKK terör örgütüyle alakalı olarak da yaklaşım tarzımızın aynı olduğunu, kendilerinin bu konuda rahatsız olduğunu, terör örgütünün yaklaşımlarını tasvip etmemenin mümkün olmadığını arz ettiler" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri