Filoyu Durdurmak İçin Her Şeyi Yaptılar

İsrail, filoyu durdurmak için uydu ve sigorta şirketlerini tehdit etmiş

Dünyanın farklı yerlerinden yola çıkarak Gazze’ye gitmek isteyen Özgürlük Yolcuları, Siyonist devletin can havli ile yaptığı savunmayı aşamadı. Filo, Yunanistan’da ablukaya alındı ve dün sabah saatlerinde son geminin de durdurulması ile şimdilik yolculuk sona erdi. Dünyanın sözde süper gücü İsrail ise 300 civarındaki aktivisti durdurmak için inanılmaz yollara başvurdu. Buna göre İsrail, sadece devletlere baskı uygulamakla kalmadı, aynı zamanda uydu ve sigorta şirketlerini de tehdit etti. Asılsız ihbarlarla birçok dava açtıran İsrail, şirketlere; “İsrail’e yönelik bütün terörist saldırılar nedeniyle sizi de suçlayacağız” dedi.

Kendi Web Sitelerinden Duyurdular: Tehdit Ettik!

Shurat haDin adlı ve devlet destekli İsrailli aktivist avukatlardan oluşan hukuk şirketi aracılığı ile dünyayı tehdit eden İsrail, can havli ile savunma yaparak 2. Özgürlük Filosunu engellemiş oldu. İşte Melanie Phillips isimli örgüte ait avukatların kendi web sitelerinden duyurdukları eylemlerden bazıları şöyle;

Avrupa ve Türkiye’deki tüm deniz sigorta şirketlerine mektup göndererek eğer filo gemilerinin sigortalarını yaparlarsa; gelecekte Hamas tarafından gerçekleştirilecek herhangi bir terörist saldırıdan yasal olarak sorumlu tutulacakları bildirildi.

• Filo gemilerine el koymak için eşi görülmemiş bir dava açtı: Bu dava, Filistinli bir intihar bombacısı tarafından yaralanan Amerikan terör kurbanı adına açıldı. (İfadeler şirkete aittir.)

• Marsilya’dan kalkacak bir geminin sigortasını yapmaması konusunda bir Fransız sigorta şirketine uyarı mektupları gönderildi. Bu şirket Fransız gemisinin sigortasını yapmama kararı aldı.

‘Mavi Marmara’yı da Biz Durdurduk’

• Mavi Marmara adlı Türk teknesi filodan çekildikten sonra, New York Times bunun nedenlerinden birinin (siyasi baskı haricinde) teknenin deniz sigortası yaptıramaması olduğunu bildirdi.

• İngiltere ve ABD merkezli küresel uydu şirketi Inmarsat’a, filodaki şüpheli terör örgütleri tarafından kullanılan gemilere iletişim hizmetleri sağlarlarsa, büyük zarar ve cezai kovuşturma ile karşılaşacağını belirten uyarı mektupları gönderildi. Sonradan, Güney İsrail’deki Sderot kasabasının bir sakini, Inmarsat şirketinin filo gemilerine uydu hizmeti vererek ABD yasalarına göre teröre yardım ve yataklık yaptığını ileri sürerek dava açtı.

• Bu haftaki New York Times, Shurat haDin’in, yedi geminin sigortalarının eksik veya kayıtlarının hatalı olabileceğini öne sürerek Yunan Sahil Güvenlik yetkililerine şikayette bulunmasından sonra, Yunan yetkililerin iki gemiyi durdurduğunu bildirdi. (M. Mustafa Uzun / Yeni Akit)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri