Güneş sevgi bağı oluşturdu

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Güney Kore ile Türkiye ve Trabzon arasında Şenol Güneş'ten dolayı çok özel bir sevgi bağı bulunduğunu söyledi.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

 Kızılcık, yaptığı konuşmada, Büyükelçi Bae'yi Trabzon'da ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ifade ederek, ''Güney Kore ile Türkiye ve Trabzon arasında Şenol Güneş hocamızdan dolayı çok özel bir sevgi bağı var. Biz kendilerini ülke olarak, büyükelçi olarak çok seviyoruz'' dedi.

Büyükelçi Bae ise Trabzon'a tekrar geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek, ''Güney Kore ile Trabzon arasında ekonomik ve kültürel bakımdan işbirliği yapılması çok önemli'' diye konuştu.

Bae, Kore savaşında Türkiye'nin yardımlarını unutmadıklarını ve özellikle Trabzon'daki Kore gazilerini ülkelerinde misafir etmek istediklerini söyledi.

Güney Kore'den her yıl on binlerce turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini kaydeden Bae, ''Vatandaşlarımız genellikle İstanbul, Ege ve Akdeniz bölgelerini ziyaret ediyor. Karadeniz Bölgesini fazla bilmiyorlar. Onun için Doğu Karadeniz'in, Trabzon'un doğal güzelliklerini, tarihsel ve kültürel değerlerini tanısınlar diye büyükelçi olarak çalışacağım. Ayrıca ülkemizdeki bir il ile Trabzon'u kardeş şehir yapmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Vali Kızılcık, Büyükelçi Bae'ye Trabzon yapımı el işlemeli gümüş fincan takımı hediye etti.

Yaşam Haberleri