Hafta sonu sonu havalar nasıl olacak?

5 gündür etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Peki soğuk havanın ardından yurt genelinde nasıl bir hava olacak? Meterolojiden son tahminler;

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, ''Bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, bugünden itibaren 6 ile 8 derece artarak, mevsim normalleri civarına yükselecek'' dedi.

AA muhabirinin görüştüğü Güler, bir süredir devam eden karlı ve soğuk havanın kenti terk edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''İstanbul'da bugün sabah en düşük hava sıcaklığı eksi 1-2 derece oldu. Bugün hava parçalı çok bulutlu, en yüksek hava sıcaklığı 7 derece olarak beklenmektedir. Öğle saatlerinde, Çatalca ve Silivri çevresinde hafif yağmur bekleniyor.

Bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, bugünden itibaren 6 ile 8 derece artarak, mevsim normalleri civarına yükselecek.

Yarın havanın, parçalı bulutlu, en düşük 4 en yüksek 9 derece, pazar günü yine parçalı bulutlu en düşük 4 en yüksek 10 derece, pazartesi günü parçalı bulutlu en düşük 3 en yüksek 10 derece, salı günü ise çok bulutlu ve yağmurlu en düşük 3 en yüksek ise 7 derece olacağı tahmin ediliyor.
 

Salı gününden itibaren İstanbul'un yeniden yağışlı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise hava sıcaklığının hissedilir şekilde tekrar düşeceği tahmin ediliyor.''



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri