“Halkın seçimine ihanet”

Saadet Partisi, Mısır’ın halk tarafından yüzde 51 oyla, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı Mısır Ordusu tarafından yapılan “Canlı Yayın Darbeye” çok sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi, Mısır’ın halk tarafından yüzde 51 oyla, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı Mısır Ordusu tarafından yapılan “Canlı Yayın Darbeye” çok sert tepki gösterdi. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Mısır’daki müdahaleyi “Bu darbe, halkın çoğunluğunun tamamen özgür iradeleriyle seçmiş olduğu bir iktidara karşı yapıldığı için, halkın seçimine bir ihanettir” değerlendirmesinde bulundu.

Konunun Arap Baharı boyutuna da değinen Asiltürk, “Arap Baharı dediler. Aynı şeyi Türk Baharı olarak da yapmak istediler. İyi niyetlerle Gezi Parkı’na çıkan insanların arasına dünya siyonizminin insanları karıştı. Ama milletimizin şuuru, sağduyusu buna müsaade etmedi. Şimdilik atlatıldı” diye konuştu. Asiltürk, Mısır Ordusunun Anayasa mahkemesi başkanını, Cumhurbaşkanı tayin etmesini, “Adalet açısından utanılacak bir şey” olarak niteledi.

Asiltürk, “Arap Baharı dediler. Aynı şeyi Türk Baharı olarak da yapmak istediler. İyi niyetlerle Gezi Parkı’na çıkan insanların arasına dünya siyonizminin insanları karıştı. Ama milletimizin şuuru, sağduyusu buna müsaade etmedi. Şimdilik atlatıldı” diye konuştu. Asiltürk, Mısır Ordusu’nun Anayasa mahkemesi başkanını, Cumhurbaşkanı tayin etmesini, “Adalet açısından utanılacak bir şey” olarak niteledi.

ANKARA BÜROSU

Mısır’da adım adım canlı yayında gelen darbeye Saadet Partisi çok sert tepki gösterdi. Parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte yaptığı basın toplantısında Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı yapılan darbeyi, “Halkın seçimine yapılan bir ihanet” olarak değerlendirdi.

Mısır Muhalefetinin Tavrı Onur Kırıcı

“Üzülerek gördük ki, Mısır’da bir darbe yapıldı. Bu darbe Mısır halkının büyük çoğunluğunun serbest iradeleriyle seçtikleri bir iktidara karşı yapıldı. O zaman, bu müdahale idarecilere değil, halka karşı yapılmış bir harekettir. Çünkü bu idarecileri, hiçbir etki altında kalmadan tamamen kendi özgür iradeleriyle Mısır halkı seçti. Öyleyse bu darbe büyük çoğunluk oylarla seçen halkın seçimine bir ihanettir” diyen Oğuzhan Asiltürk, seçimlerde başarı gösterememiş parti temsilcileri ile birlikte darbe duyurusunun yapılmasını ise şöyle değerlendirdi: “O halde darbeciler Mısır halkının çok azınlık bir grubu ile bu darbeye yaptıklarını ifade ediyorlar. Meydanlarda toplananlar sadece Cumhurbaşkanı ve Hükümete karşı olanlar değil ki. Mursi yönetimine oy verip seçen insanlar da sokaktaydı ve daha çoktu. Ama nedense kim nasıl yönlendiriyorsa, Mısır Halkının büyük çoğunluğunun iktidar olmasını istedikleri yönetime karşı darbe yapılıyor. Yani sandıkta halkın desteğini alamayan muhalefet liderleri bu senaryoda yer alıyor, askeri müdahaleye destek veriyor. Mısır’daki bu tablo, içine düştükleri acziyet ve onur kırıcılığın göstergesidir” Mısır Ordusunun Anayasa mahkemesi başkanını, Cumhurbaşkanı tayin etmesini ise Asiltürk, “Adalet açısından utanılacak bir şey” olarak niteledi. YİK Başkanı Asiltürk, “Mısır ordusu, milletinin vergileri ile yaşayan, varlığını sürdüren bir topluluktur. Bu topluluk, milletinin nazarında bütün sevgisini, bağlılığını, desteğini kaybeder. Maalesef bu bir çok ülkede olmuştur” diye konuştu. Mısır ordusunun ne yüksek mahkeme başkanını cumhurbaşkanını tayin etme yetkisi bulunmadığını kaydeden Asiltürk, “Gerçekten Mısır ordusuysa Mısır’ı düşmanlarına karşı en güzel şekilde korumakla görevlidir. Mısır halkının özgür iradesiyle seçtiği iktidara darbe yapmakla değil” dedi.

Darbeler Halka Karşı Yapılır Zararını Da Toplum Çeker

Darbelerin halka karşı yapıldığını ve zararını da toplumun çektiğini ifade eden YİK Başkanı Asiltürk, “Mısır Cumhurbaşkanı, göreve gelmesinden itibaren bütün muhalefetle, kendine karşı olanlarla uyumlu bir birlik beraberlik içinde olmak için çok defalar çağrı yaptı. Yani bir insanın sorumlu olması gereken her şeyi yaptı. Hatta yeni bir hükümet kuralım dedi. Peki başka ne desin? Peki Batı demokrasilerinde bundan daha ahenk, uyum içinde yapılan bir yol var mı?” diyerek Mursi’ye destek çıktı.

Mısır Dünyada Yalnızlığa İtildi

Darbenin manasının Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) uygulanmasının yollarını açmak olduğunu kaydeden Asiltürk, Afganistan, Irak, Libya’nın halledilip üsler kurulduğunu, Suriye’de ise bunun mücadelesinin verildiğini belirterek şunları söyledi: “Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, belli ölçüde dünya siyonizmine belli bir tepki gösterdi, belki yeterli sayılmayabilir ama alet olmadı. Bunu üzerine Mısır dünyada yalnızlığa itildi. Hatta inanç birliği olan veya ırk birliği olan Müslüman ülkeler bile, inanç temelinde bir araya gelmeleri gerekirken, Müslüman ülkelerin bir çoğu Mısır ve Mursi’yi yalnızlığa itti. Amerika’nın güdümüne girdi. Amerika da İsrail’in güdümündedir.”

Türk baharını başaramadılar!

Konunun Arap Baharı boyutuna da değinen Asiltürk, “Arap Baharı dediler. Aynı şeyi Türk Baharı olarak da yapmak istediler. İyi niyetlerle Gezi Parkı’na çıkan insanların arasına dünya siyonizminin insanları karıştı. Ama milletimizin şuuru, sağduyusu buna müsaade etmedi. Şimdilik atlatıldı” diye konuştu. Son Mursi Olayı’nın apaçık bir gerçeği gösterdiğine dikkat çeken Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk,  “Mursi olayı gösterdi ki, dünyada huzur ve barışın sağlanması için İslam alemi bir araya gelmesi lazım. Kendi birliğini kurması lazım. Aksi halde Siyonizm ve kontrolündeki ülkeler nereye canı istiyorlarsa, oraya gidip istediklerini yapıyorlar. Buna dur denmesinin yolu İslam ülkelerinin artık birlik olarak hareket etmesidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri