HAMAS'tan Barış Mesajı

Hamas heyeti, Sudan cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ile Hartum'da görüştü.

Halit Meşal başkanlığında bir Hamas heyeti, Sudan cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ile görüştü.

Heyet, Sudan halkının güvenine mazhar olması ve yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi münasebetiyle el Beşir’e tebriklerini sundu.

Hartum’da gerçekleşen buluşmada, Filistin’in son durumu ve özellikle Özgürlük Filosu’na yapılan Siyonist terör saldırısının yankıları üzerine konuşuldu. Gazze ablukasının kalkmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Hamas heyeti, uluslar arası soruşturma komitesi kurulup, İsrailli liderlerin savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiğinin altını çizdi. Ablukanın kırılması yolunda konvoyların öneminden bahseden heyet, kuşatmayı sadece hafifletmekle yetinip asıl hedefin unutturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Sudan ya da başka kardeş ülkelerin Filistin iç barışının sağlanmasında üstleneceği her hangi bir rolün sevinçle karşılanacağını ifade eden heyet, bütün girişimlere ulusal sabiteler zemininde açık olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye medyasında bugün yayınalanan haberlerde, Hamas'ın Mısır dışında başka bir alternatif kabul etmediği belirtilerek, Türkiye'nin arabulucu olma girişimine karşı çıkıldığı vurgulanmıştı.

Söz konusu haber, Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin Adalet Bakanı Muhammed Farac el Ğul, Hamas liderlerinden Salah Berdavil ve Hamas sözcüsü Eymen Taha tarafından yalanlanmıştı.

isra habe

Dünya Haberleri