Heniyye'den İslam ülkelerine çağrı!

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Mescid-i Aksâ’nın avlusunda ve çevresinde yaşanan olayların, artık kınamayla geçiştirilemeyecek boyuta ulaştığını açıkladı.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Mescid-i Aksâ’nın avlusunda ve çevresinde yaşanan olayların, Siyonistlerin Mescid-i Aksâ’ya el koyma Mescid-i Aksâ’yı bölme planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Filistin Hükümeti bugün (25 Ekim Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Siyonistlerin sözde Süleyman Mabedi’ni inşa için Mescid-i Aksa’dan büyük bir bölümü Yahudilere tahsis etmek istediklerine dikkat çekildi.

Bildiride, Mescid-i Aksâ ve çevresinde yaşananlardan ve saldırıların yol açacağı sonuçlardan tümüyle işgal devletinin sorumlu olduğu kaydedildi.

Bildiride ayrıca, Mescid-i Aksâ’yı savunan Filistinlilere övgüde bulunularak, Kudüs’te, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilerden gücü yetenlerin Mescid-i Aksâ’ya gitmesi istendi.

Filistin Hükümeti, İslam Konferansı Örgütü’nü de Mescid-i Aksâ’yı kurtarmak için acilen harekete geçmeye davet ederek, Mescid-i Aksâ’daki durumun artık tahammül edilemeyecek ve sözlü kınamayla geçiştirilemeyecek noktaya geldiğini belirtti.

Filistin Hükümeti’nin bildirisinde, İslam Konferansı Örgütü bünyesindeki Kudüs Komitesi’nin Mescid-i Aksâ’yı koruyacak tedbirleri görüşmek üzere acilen toplanması gerektiğine işaret edildi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarını Mescid-i Aksâ’ya destek için harekete geçmeye çağıran Filistin Hükümeti, Arap Birliği’ni de acilen devlet başkanları veya dışişleri bakanları düzeyinde toplanmaya davet etti.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Dünya Haberleri