İmza süreci yarın başlıyor

Genel seçimden sonra kurultay sesleri yükselen CHP'de, parti içi muhalefet olağanüstü kongre için işi sıkı tutuyor.

Kurultay çağrısı yapan grup, gerekli sayıda imzayı toplamak için mahalle delegelerini bile arıyor. "Ben kurultay delegesi değilim." diyen partililerden. delege olanlara imza kampanyasına destek vermesi isteniyor.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın parti meclisi (PM) gündemli kurultay için uzlaşmaya varması, kurultay çağrısında bulunanlar arasında heyecanı arttırdı. İzmir'de Baykal'cı ve Sav'cı olarak bilinen delegelerin, kurultay için imza vermeye hazır olduğu ifade ediliyor. Kurultay isteyenler, mahalle delegelerine bile çalışma çağrısında bulunuyor. İzmir'de büyük kurultay delegesi sayısında üstünlüğün, Baykal ve Sav ekibinden yana olduğu biliniyor.

Bu arada CHP'de kurultay hazırlığının seçimden önce yapıldığı ortaya çıktı. Başarısız sonuç alınması durumunda olağanüstü kurultayı toplamayı düşünen isimlerin, seçimden önce delegenin nabzını tuttuğu belirtiliyor. Bu amaçla bazı isimlerin Ankara'ya çağrıldığı, parti çevrelerinde konuşuluyor. Bunlar arasında, İzmir'de CHP'nin nabzını iyi tutan gazeteciler de bulunuyor.

Eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten, imza sürecinin 22 Haziran 2011 Çarşamba günü başlayacağını söyledi. İmza kampanyasının 6 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirten Erten, delegelerin kurultay için doğru iradeyi ortaya koyacağına inandığını ifade etti. İmza sayısının binin üzerinde olmasını beklediklerini dile getiren Erten, "Delegelerin, hür iradeyle karar vereceğine inanıyorum. Şu anda PM'nin yenilenmesi yönünde bir taleple imza sürecini konuşuyoruz. İlk aşama, gündemin belirlenmesidir. Ondan sonra noter kanalıyla kampanyayı resmen başlatacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri