İngiliz Ordusu savaşı bırakıyor!

Afganistan'da görev yapan İngiliz ordusu, kademeli olarak Taliban ile savaşı bırakıp, Afgan güvenlik güçlerine eğitim amaçlı faaliyetlere odaklanacak. Bu aynı zamanda Türkiye'nin halihazırda Afganistan'da uyguladığı strateji.

İngiliz Savunma Bakanı Liam Fox, Afganistan'da görev yapan İngiliz ordusunun kademeli olarak Taliban ile silahlı mücadeleyi bırakıp, Türkiye'nin uyguladığı eğitim stratejisine geçileceğini açıkladı. ABD ve İngiliz ordusu Afganistan'dan çıkış planları yaparken, strateji değişikliğine gidiyor. Taliban ile yıllardır yapılan silahlı mücadeleden sonuç alamayan koalisyon güçleri, ağırlığı yavaş yavaş eğitim faaliyetlerine kaydırıyor.

Daha önce İngiliz ordusunun görevlerini bu yıl sonunda kademeli olarak Afgan güçlere teslim edeceğini açıklayan İngiliz hükümeti, ancak ordunun Afganistan'dan çekilmek yerine silahlı mücadeleyi bırakıp farklı bir strateji ile ülkede kalmaya devam edeceğine işaret etti. Afganistan'da ABD'den sonra en fazla askeri bulunan İngiltere'nin muhabere bölüğünü geri çekeceği, kalanların eğitime odaklanacağı açıklandı. İngiltere Başbakanı David Cameron'un, İngiliz askerlerin tamamının 2015 yılından önce geri çekilebileceği yönünde açıklamaları olmuştu.

CİHAN

Dünya Haberleri