İngiltere'nin penaltı fobisi

EURO2012'de çeyrek final maçında İtalya'ya penaltılarla yenilen ve turnuvadan elenen İngiltere'nin son 4 elemeli turu penaltılara gitti.

İİngiltere Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde 8 kez mücadele ederken 2 kez yarı final, 2 kez çeyrek final, 4 kez grup aşamasında elendi.

İngiltere 1968 yılındaki turnuvada yarı finalde Yugoslavya karşısında 1-0 kaybetmiş ardından 3.lük maçında SSCB’yi 2-0 yenmişti. İngiltere daha sonra Avrupa Şampiyonalarında oynadığı 4 eleme turunda da maç penaltılara gitti.

Euro 1996’da çeyrek finalde İspanya karşısında penaltılarla 4-2 kazanıp tur atlayan  İngiltere, yarı finalde Almanya karşısında 1-1 biten maçı penaltılarla 6-5 kaybetmiş ve elenmişti. Euro 2004’te ise çeyrek finalde Portekiz ile karşılaşan İngiltere normal süresi 1-1 uzatmaları 2-2 biten maçta penaltılarla 6-5 kaybedip elenmişti.

İngiltere Euro 2012’de ise çeyrek finalde normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta İtalya’ya penaltılarla 4-2 kaybedip yine elenen taraf oldu.

PENALTILARDA ŞANSLARI YOK!

İngiltere Euro 2012 çeyrek final maçıyla birlikte 8.kez bir mücadelesinin sonucunu seri penaltı atışları sonrasında elde etti.

İngiltere bu 8 maçta sadece 1 kez tur atlayan taraf olurken 7 kez kaybeden ekip oldu.

İngiltere sadece Euro 96’da çeyrek finalde İspanya karşısında penaltılarla tur atlamış ancak bir sonraki turda Almanya karşısında penaltılarla elenen taraf olmuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sporname Haberleri