İnternetten bilinçli alışverişin formülü

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, internetten bilinçli alışveriş yapmanın püf noktalarını anlattı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Tüketiciler Derneği (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, konuşmacı olarak katıldı. Yılmaz, internet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. İnternetin ışıklı dünyasına kapılarak alınan ürünlerde bazen hüsran yaşandığını ifade eden Yılmaz, tüketicilere, satın alacakları mal ve hizmetle ilgili bilgileri içeren yazılı onayı almadan sözleşme imzalamamalarını tavsiye etti.

Son dönemde tur şirketleri tarafından düzenlenen 'paket turlar' hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını vurgulayan Yılmaz, "Paket turlara katılanlar, gittikleri otelin söylenen otel olmadığı veya ziyaret etmeleri gereken yerlerin sayısının azaltıldığı yönünde şikayetlerde bulunuyor. Vatandaşlarımız paket turlara katılırken mutlaka broşürlerden almalıdırlar. Çünkü broşür, tur sahibi için bağlayıcıdır. İleride herhangi bir sorunda tüketicinin elinde bir kanıttır." diye konuştu.

İnsanların alışverişteki hukuki haklarını öğrenmeleri gerektiğine de işaret eden Yılmaz, toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

CİHAN

Teknoloji Haberleri