İslamabad'da "Türkiye-Pakistan Diplomatik İlişkileri" konferansı düzenlendi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Ulusal Modern Diller Üniversitesinde (NUML), "Türkiye-Pakistan Diplomatik İlişkileri" konferansı düzenlendi.Üniversitenin...

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Ulusal Modern Diller Üniversitesinde (NUML), "Türkiye-Pakistan Diplomatik İlişkileri" konferansı düzenlendi.

Üniversitenin Türkçe Bölümü'nde gerçekleştirilen konferansta, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Emel Derinöz Tekin, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri tarihi boyutlarıyla ele alan bir konuşma yaptı.

Tekin, daha önce çalıştığı farklı ülkelerden de örnekler vererek Türkiye ile Pakistan arasındaki yakınlığın başka ülkeler arasında olmadığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Pakistan'ın yaptığı yardımlara atıfta bulunan Tekin, "Pakistan, tahmin ettiğimizin, bildiğimizin çok ötesinde yardım etti. Türk halkına yardım etmek için parmağındaki yüzüğü hediye edenler oldu." ifadelerini kullandı.

Tekin, Türkiye ile Pakistan arasındaki benzersiz ilişkiye deprem sürecinde yakından tanık olduğunu dile getirerek, üst düzey devlet yetkililerinden sokaktaki vatandaşa kadar bu desteği gördüklerini kaydetti.

Soru cevap kısmıyla sona eren konferansın ardından Tekin'e plaket takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri