Kadir Özbek'e faşist bakan ödülü

İstanbul Barosu’nun ‘Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü’ne bu yıl Anayasa değişikliğine tepki gösteren HSYK Başkanvekili Kadir Özbek layık görüldü.

İstanbul Barosu’nun her yıl verdiği “Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü”ne bu yıl karaname kriziyle gündeme gelen ve son olarak da Anayasa değişikliğine karşı çıkan Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek lâyık görüldü.

İstanbul Barosu’nun 2005 yılından itibaren verdiği Mahmut Esat Bozkurt ödüllerini geçmiş yıllarda da tartışmalı isimler almıştı. Bu isimler arasında 367 hukuk skandalının mimarı Sabih Kanadoğlu ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da var.

Baronun adına ödül verdiği Mahmut Esat Bozkurt, Cumhuriyet döneminin ilk adalet bakanlarındandı. Bozkurt 1930’larda “Benim fikrim, kanaatim şudur ki, bu memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmaktır. Köle olmaktır” demişti. İstanbul Barosu’nun 132. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde verilecek ödül için tören 3 nisan cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılacak.

 


 

Gündem Haberleri