Kışanak öyle bir çağrı yaptı ki...

Gülten Kışanak Kılıçdaroğlu'na 'Kendine Kürdüm diyorsan buyur gel bu halkın içine' çağrısında bulundu.

Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, CHP'yi Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden siyaset yapmakla suçladı. "Eğer kendine 'Dersimliyim' diyorsan, eğer 'Aleviyim, Kızılbaşım ve Kürdüm' diyebiliyorsan buyur gel bu halkın içine, ne işin var senin CHP'nin içinde?"

KEKLİK BENZETMESİ YAPTI

Tunceli'de Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği bağımsız adaylar için düzenlediği mitingde konuşan Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketinde Kılıçdaroğlu'na keklik benzetmesi yaparak aslını inkar etmekle suçladı. Kılıçdaroğlu'nun genel başkanın seçilmesinin ardından Başbakan ile mevzi yarışana girdiğini de dile getiren Kışanak, "Sayın Kılıçdaroğlu Dersimli diye bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Eğer kendine Dersimliyim diyorsan, eğer Aleviyim, Kızılbaşım ve Kürt'üm diyebiliyorsan buyur gel bu halkın içine, ne işin var senin CHP'nin içinde. Keklik avlamak için birini kafese koyarlar, diğerlerini çağırmak için, sana böyle bir görev verdiyseler bunu kabul etme. Bu halk, kekliklerin avda ne işe yaradığını biliyor. Bu halk bunlara kalmayacak." şeklinde konuştu.

"CHP'NİN DEĞİŞİP DÖNÜŞTÜĞÜNE İNANABİLİR MİSİNİZ?"

Seyit Rıza Parkı'nda düzenlenen mitinge katılan Tunceli Bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç Yoslun da, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Kürtlere tahammüllerinin olmadığını belirten Yoslun, "Özgürlük ve demokrasiden bahseden Kılıçdaroğlu'nun örgütü, partisi ne yazık ki Kürtçe yazılmış bilbordlara tahammül edemediler ve ortadan kaldırdılar. Biz şimdi nasıl inanalım bunlara, siz Dersim halkı olarak gerçekten CHP'nin değişip dönüştüğüne inanabilir misiniz? Sizlerin dilinize ve tarihinize saygısı olmayan bir zihniyetin değişebilmiş olduğuna inanabilir misiniz?" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Perde Arkası Haberleri