Korucu: 5 ceseti bulduk, Yazıcıoğlu yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay "enkaza ulaşıldığında dair haberler var" dedi. Enkazı bulan ilk 17 kişilik ekipte bulunan korucu Remzi Gök, helikopterin içinde 5 ceset bulduklarını söyledi.Yazcıcıoğlu kayıp.

Bakan Atalay, Şahin Kayası Mevkii'nde Kanlıçukur'un güneyinde bir yerde helikoptere ulaşıldığına dair bir haber geldiğini ve oraya gitmek için hareket edeceklerini duyurdu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu BBP helikopterinin enkazı 48 saat aradan sonra bulundu. 2 bin 2 bin 200 metrek yükseklikte bulunan enkaza ulaşmak için ekipler yola çıktı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazın yerinin tespit edildiğini ve ekiplerin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Beşir Atalay, Göksun'da yaptığı açıklamada, helikopterin Elmadağ ve Sisne arasında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Derhal ekiplerin yola çıkarıldığını kaydeden Atalay, gelişmelerle ilgili an be an bilgi verileceğini bildirdi.

Enkaz, aramaların ilk günden ber, yoğunlaştırıldığı ELMADAĞ ile SİSLE bölgesi arasındaki Tekir Kasabasında yer alan Döngel Mağaraları'nın üst kısmında yer alan, Keş dağındabulundu.

Kanlıçukur Bölgesi güneyinde enkazın bulunduğu ifade edilirken 3 kişinin hayatta olduğu iddia edildi.

Helikopter enkazını Malatya Arama Kurtarma ekibinin bulduğu öğrenildi.

Köy muhtarı Ekrem Kuzgun, helikopterdekilerin donmuş halde bulunduklarını söyledi.

Enkaz Kurucaova'nın 4 kilometre kuzeydoğusunda bulundu.

Köylüler: İki kişi helikopterin içinde donmuş vaziyette olduğunu ve Muhsin Yazıcıoğlu aralarında almadığı bildiriliyor. Ayrıntılar gelecek...

KÖY MUHTARININ EKİBİ BULDU

Helikopter enkazını Malatya Arama Kurtarma ekibinin bulduğu öğrenildi. Enkazı Döngel Köyü Muhtarı Yılmaz Tilki'nin oluşturduğu ekip buldu. Tilki, "Helikopterin gövdesi dağılmış durumda. Şu an helikopterin yanındayız. Helikopterin parçaları yer tarafa dağılmış durumda. Şu anda 2 cesedin donmuş olduğunu görebiliyoruz. Bu alanda henüz arama yapılmadı. Şiddetli fırtına var." dedi. Köy muhtarı Ekrem Kuzgun, helikopterdekilerin donmuş halde bulunduklarını söyledi.

DÖNGEL MAĞARALARININ YAKININDA BULUNDU

Adıyaman'ın Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin cesetlerinin Döngel Mağaraları yakınlarında bulunduğunu açıkladı. Enkaz Kurucaova'nın 4 kilometre kuzeydoğusunda bulundu.

BBP'DE HEYECAN DORUKTA

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerinin içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılması üzerine BBP Sivas İl Başkanlığı'nda heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

"ALLAH'IN SEN MUHSİN BAŞKANI BİZE BAĞIŞLA"

Enkaza ulaşıldığının açıklanması üzerine BBP Sivas İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce kişi, hep birlikte dua etti. Gözyaşları arasında 'Allah'ım sen Muhsin Başkanı bize bağışla' sloganı atan partililer, sürekli dua ediyor.


Gündem Haberleri