Kuzey Ruhr Bölge Faaliyet Toplantısı

Kuzey Ruh Bölge başkanlığı tarafından organize edilen İGMG genişletilmiş Bölge programı Steinhagen Esilla düğün salonunda gerçekleştirildi.

Pınar Kibar/Almanya

 

Kuzey Ruh Bölge başkanlığı tarafından organize edilen İGMG genişletilmiş Bölge programı Steinhagen Esilla düğün salonunda gerçekleştirildi. Programa İGMG teşkilatı, Ruhr Kadın Kolları, Kadın ve Erkek Gençlik teşkilatı da iştirak etti. Program İsa Sarıoğlu´nun okuduğu aşır ile başladı. Teşkilatlanma başkanı Ufuk Ulun, şubelerin katılım yoklamasını yaptı. 2009/2010 çalışma yılının faaliyetleri slayt olarak misafirlere takdim edildi. Daha sonra program, ev sahibi olan Kuzey Ruh Bölge başkanı Murat ileri´nin açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Murat ileri, selamlama konuşması yaparak cemiyet ve teşkilat başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür edip toplantının hayırlı olması dileklerinde bulundu. İleri, “yapılan hayırlı işleri engellemek isteyenlerin sayısı çok olur, ama biz İGMG olarak pes etmeden bunun üstesinden geleceğiz” dedi. Ayrıca “bahanelere sığınmadan, engelleri aşarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz” diyerek hizmet edenleri gayrete getirecek sözler sarf etti.

 

Program aralarında izletilen Kurban ve Umre hakkında hazırlanmış klipler misafirlere duygulu anlar yaşattı. Bölge kurban komisyonu başkanı Lütfi Akça, “Sizler vereceksiniz, Bizler ulaştıracağız” sözleri ile katılan misafileri kurbanlarını bağışlamaya teşvik etti.

 

Program İGMG Avusturalya Bölge başkanı Celal Varsan´ın teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler vermesiyle devam etti. Varsan, özellikle Avustralya gibi bir ülkede eğitim kolejlerindeki öğrenci sayısının arttığına değindi. Son olarak 2010 -2011 yılındaki  çalışma başarılarının artmasını temenni ederek sözlerini bitirdi.

 

Akabinde İGMG Genel başkanı Yavuz Çelik Karahan bir konuşma yaptı. Karahan, yaptığı bu ehemmiyetli konuşmasında öncelikle programa katılan bölge yönetim kurulu üyelerini bay ve bayan cemiyet ve teşkilat başkanlarını selamladı ve katılımlarından dolayı onlara teşekkür etti. Karahan gençlerin bu tür faaliyetlerdeki önemine değinerek,“eğer bir cemiyette gençlik yoksa, geleceği felakettir”dedi. Karahan konuşmasının sonlarında, planlı ve programlı olmanın, teşkilatın ve teşkilatçının olmazsa olmaz vasıflarından biri olduğunu belirtti.

Çok verimli geçen toplantının sonunda İGMG Bölge başkanı Murat İleri başarılı şube ve şube başkanlarına, kalıcı ve kurumsal anlamda hizmet edenlere, üye kampanyasında dereceye girenlere ve hizmet görevini devreden eski başkanlara plaket takdim etti. Bölgenin vermiş olduğu ikram ile program böylelikle sona erdi.

 

 

 

Dünya Haberleri