Madende Grizu Patladı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki bir maden ocağında grizu patlaması olduğu bildirildi. Maden ocağında çok sayıda kişinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği, arama-kurtama çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

SON DURUM: Vali Yılmaz Aslan: Olayda 17 Kişi Hayatını Kaybetti

22.15 - 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Arslan: 5 kişi hayatını kaybetti, göçükte 10 kişiye ulaşıldı.

21:58 - 3 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde grizu patlaması meydana gelen maden ocağından 3 kişinin cesedi çıkarıldı.

20:35 HASTANEYE KALDIRILAN 1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Balikesirïin Dursunbey İlçesiïne bağlı Odaköyïdeki maden ocağındaki patlama sırasında 49 işçinin madende olduğu 28'nin ocaktan çıkarıldığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan bir işçi hayatını kaybetti.
Maden ocağından kurtalına ve yaralı çıkarılan işçilerden dokuzu Dursunbey Devlet Hastanesiïne kaldırıldı. Buradaki yaralı işçilerden biri tüm çabalara rağman kurtarılamazken, 6 yaralı işçi ise Balıkesir Devlet Hastanesiïne sevkedildi. Balıkesirïe sevkedilen yaralı işçilerin isimlerinin Mehmet Demirel, Ahmet Karaca, Hasan Hüseyin Karaca, Davut Yaren, Talat Tanrıkulu ve Celal Açık olduğu öğrenildi.


20:25 - SOMA'DAN DURSUNBEY'E KURTARMA EKİPLERİ GİDİYOR

Manisa'nın Soma ilçesindeki özel madencilik şirketleri, grizu patlaması meydana gelen Balıkesir'in Dursunbey ilçesine kurtarma ekibi gönderiyor.

İmbat Madencilik'in sahibi Gökalp Büyükyıldız, olayı duyar duymaz kimseden davet beklemeden harekete geçtiklerini söyledi. 2006 yılında aynı ocakta kurtarma çalışmalarına katıldıklarını hatırlatan Büyükyıldız, ilk etapta 12 kişilik tam teçhizatlı bir ekibin yola çıktığını, bu ekibin bir saate kadar olay yerinde olacağını söyledi.

30 kişilik bir ekibin daha olay yerine gitmek için hazırlık yaptığını anlatan Gökalp Büyükyıldız, 2006 yılında yerin 250 metre eğimli mesafesinde çalışma yaptıklarını söyledi. "Allah'tan umut kesilmez ama bu tür olaylar çok zor. Göçük altında kalan kişilerin kısa zamanda kurtarılması zor oluyor." diyen Büyükyıldız, 2006 yılındaki kurtarma çalışmalarında çok büyük acılara şahit olduklarını ifade etti. "Aynı ocakta göçük olması bizi çok üzdü." dedi.

20:00 - Göçen madenin sahibi: Göçük aynı ocakta meydana geldi

Balıkesir'de göçük meydana gelen madenin sahibi Erhan Ortaköylü, olayın detaylarını bilmediğini, araçla göçen ocağa doğru gittiğini söyledi. Göçüğün 2006 yılında 17 kişiye mezar olan ocakta meydana geldiğini belirten Ortaköylü, üzüntüsünü ifade etti. 2006'da Balıkesir'in Dursunbey ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Odaköy'de, Şentaş Madencilik'e ait maden ocağında meydana gelen göçük günlerce konuşulmuştu.


4 yıl önce 17 işçiye mezar olan maden ocağında 34 işçi kurtarılmayı bekliyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde özel bir şirkete ait maden işletmesinde saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Patlamadan sonra meydana gelen göçük nedeniyle 49 kişi toprak altında kaldı. İlk etapta 17 kişi ocaktan çıkartıldı.

Toprak altında bulunan 34 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Ocaktan çıkartılan 2 yaralı da yüzde 40 oranında yanık olduğu belirtiliyor. Yanığı olan bu yaralılar Dursunbey Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir'e sevk edildi. Bu arada Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın olay yerine gittiği öğrenildi.

Aynı şirkete ait maden ocağında 2006 yılında da metan gazının birikmesinden kaynaklanan grizu patlamasında 17 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralı olarak kurtarılmıştı.(CİHAN)

19:50 - Bakan Dinçer bölgeye gidiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, grizu patlamasının meydana geldiği Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağına giderek incelemelerde bulunacağı bildirildi.


Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'la telefonla görüşüp olay hakkında bilgi alan Dinçer'in, önümüzdeki saatlerde bölgeye gitmesi bekleniyor.

Bakan Dinçer, ayrıca, Bursa İş Teftiş Kurulu yetkililerine de bölgeye gitmeleri yönünde talimat verdi.


19:46 - 23 KİŞİ OCAKTAN ÇIKARILDIĞI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patlaması sırasında 49 maden işçisinin bulunduğu, bunlardan 23'ünün ocaktan çıkarıldığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlama sırasında maden ocağında çalışan 49 kişiden 23'ü ocaktan çıkarıldı. Bunlardan birinin hayati fonksiyonlarının durmuş olduğu belirtildi.

Yaralılar, Dursunbey Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, göçük altında kalanları arama çalışmaları da devam ediyor.AA

19:30 - 34 kişi toprak altında

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde özel bir şirkete ait maden işletmesinde saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi.

Patlamadan sonra meydana gelen göçük nedeniyle 51 kişi toprak altında kaldı. İlk etapta 17 kişi ocaktan çıkartıldı. Toprak altında bulunan 34 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Ocaktan çıkartılan 2 yaralıda yüzde 40 oranında yanık olduğu belirtiliyor. Yanığı olan bu yaralılar Dursunbey Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir'e sevk edildi. Bu arada Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın olay yerine gittiği öğrenildi.CİHAN

BALIKESİR'DE PATLAMA

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de bir maden ocağında grizu patlaması meydana geldiği bildirildi.

Odaköy beldesinde özel bir işletmeye ait maden ocağında saat 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Patlamada 15 kişinin yaralı kurtarıldığı ve çok sayıda kişinin de göçük altında olduğu bildirildi.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, özel bir işletmeye ait maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili olarak, "Şu anda ölü ya da yaralı konusunda bilgi veremiyoruz. Ama çok sayıda kişinin göçük altında bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Umarım büyük bir facia yaşamayız" dedi.

AJANSLAR

Yerel Haberleri