Meclis açılmadan parti meclisi karıştı

CHP’de seçimlerin ardından Deniz Baykal ve Önder Sav’ın başlattığı muhalefetin hedefindeki Gürsel Tekin sert konuştu: Şer odakları bir araya geldi. Parti kimliğini bozanlar için disiplin işletilecek.

CHP’de 12 Haziran seçimlerinin ardından çekilen kılıçlar savaşa döndü. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın hedefindeki isim olan Gene Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin çok sert bir çıkış yaptı. Baykal ve Sav ekibinin kurultay çağrılarına cevap veren Tekin, il başkanlarının kurultay talebi olmadığını, sadece milletvekili olamayanların böyle bir talebi olduğunu belirterek, “Bu çok acı. Kurultayın olacağını zannetmiyorum” dedi. Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Tekin, “3 aylık bir genel başkan yardımcısıyım. Dehşetle izliyorum. Televizyon televizyon koşup partinin kurumsal kimliğini zedeleyenler, kusura bakmasından bundan sonra bu partide disiplin de işleyecektir” dedi.

Eksen kayması iddialarına değinen Tekin, Baykal ve Sav ekibini ima ederek ‘Şer odakları bir araya geldi yorumunu yaplması dikkat çekti. Tekin şöyle devam etti:

25 yılda hiçbir sorunu çözemediler

“Doğruluğu ne kadar bilmiyorum ama gazete sayfalarına baktığımızda 8 ay önce birbirini boğazlayanların tamamının Gürsel Tekin üstüne ittifak etmeleri beni sevindiriyor. Demek ki çok doğru şeyler yapıyormuşuz. Doğru noktalarda olduğumuzu gördüm. Eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum. Buradaki arkadaşlarla kaynaşmak eksen kaymasıysa bundan sonra böyle olacak. CHP bir çınar. Gelecekte hiçbir şey olmaz.” Tekin, kurultay konusuna da değinerek, şunları söyledi: “CHP’de bugüne kadar 15 kurultay yapılmıştır. Kurultayın olacağını zannetmiyorum. Kurultay talep etmesi gereken il başkanlarının böyle bir talebinin olmadığını, sadece milletvekili olamayan arkadaşların böyle bir talebi olduğunu görüyorum. Bu da çok acı. Yarın Merkez Yürütme Kurulu toplantısı var. Toplantıdan sonra sayın genel başkanın izni olursa bir çok şeyi sizlerle paylaşırız. CHP yoluna devam ediyor, partide hiçbir sorun yok. Niye vekil olamadım diyen arkadaşlarımızın mücadeleleri olabilir. Buna da saygı duyarım. Bunu televizyon kanallarında tartışmadan yaparlarsa daha çok saygı duyarım. Örgütlere güvenimiz sonsuz. CHP örgütlerine her zaman güveniriz. CHP’de hiçbir ideolojik tartışma söz konusu değil. Türkiye’nin CHP’nin birlik ve bütünlüğüne ihtiyaç duyduğu dönemde partiyi zedelemenin kimseye yararı olmaz. Bir eksik varsa elbette hesaplarız ama 25 yıllık sorunu çözememişsiniz, 4 aylık yönetime niye çözemediniz derseniz insafsızlık olur. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. CHP bundan sonra yoluna devam edecektir.” HABER MERKEZİ

Afiş belediyeciliğiyle kalplere giremedik 

CHP’NİN   seçimdeki başarısızlığı CHP’li seçmeni de harekete geçirdi. Partinin resmi internet sitesi ‘chp.org.tr’de görüşleri yayınlanan CHP üyelerinin yarısı Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isterken, diğer yarısı Kılıçdaroğlu’nun başarılı olması için taktik üretiyor:

“Yılların CHP’lisi olarak Stockholm sendromu örneğini beğenmedim.. ”(O.Ezer)

Halk ‘Afiş Belediyeciliği’ni bu seçimde cezalandırmıştır.” (Yusuf Kızılgül)

“Kemal Bey çok yol gezdi ama seçim kalbe inersen kazanılır kalplere gidemedi . CHP örgütleri de kalplere inmiyor”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri