MUSTAFA BÜYÜKANBARLAR HAKKA YÜRÜDÜ

Uzun yıllardır Medine-i Münevvere’de yaşayan Peygamberimiz SAV aşığı Mustafa Büyükanbarlar mübarek belde de hakka yürüdü.

Mustafa Büyükanbarlar’ın vefatını Mustafa Cantürk aşağıdaki duygu yüklü ifadeleriyle sosyal medyada duyurdu

Medine-i Münevver’de mukim, peygamber aşığı güzel insan Mustafa Ambarlar amcamız, Medine-i Münevver’e de vuslata ermiş.  Makamı cennet olsun, Efendimize(sav) komşuluğu daim olsun, bizlere de onlara komşu olmak nasip olsun. 
     Mescid-i Nebevi’de  her sabah namazı Efendimizin(sav) makamını gören bir noktada  Türkiye’den gelenleri bekler, işrak vaktine kadar biz uykulu gözlerle güneşin doğmasına kadar  zor sabrederken Mustafa Amcamız,tesbihatını tezkiratını eksiksiz yapardı,  hep mütebessim, hep dinç, hep örnekti bizim için. 
Mescid-i Nebevide Efendimizi selamlamadan çıkarken hemen sağ taraftaki  Efendimize (sav) Cebrail (a.s.) ın vahyi inzal ettiği “Cibril Makamı” nı  bize öğretmiş, bu makamda fırsat bulunduğunda iki rekat namaz kılmayı tavsiye etmiş ve burada yapılan duaların daha özel kabule şayan olduğu bilgisini vermişti. Kendisi de Medine’de ikamet almak İçin burada özel bir dua ettiğini ve Efendimize komşu olmasını buradaki duasının kabülünün meyvesi olarak anlatmıştı. 
Buluşmalarımızda mutlaka elimize kimi zaman dua kimi zaman bir hediye tutuştururdu. Amcası Ali Ulvi Kurucu Rh a in “ Hac arkadaşlarınıza dikkat edin, onlar sizin cennet dostlarınızdır” dediğini nakletmişti.
 Mescid-i Nebevi'de, bize hediye ettiği bir duayı rahmete vesile olması temennisiyle sizlerle paylaşiyorum.
"Allahım,acizlikten,fakirlikten,cimrilikten korkaklıktan,tembellikten,hilekar dosttan,faydasız ilimden,kabir azabından,ürpermeyen kalpten,ağlamayan gözden,kabul olmayan duadan,sıkıntı ve hüzünden,her türlü hastalıktan,hayatın fitnelerinden,borç altında kalmaktan,doymak bilmeyen nefisten,ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten,zalim olmaktan,zülme uğramaktan,isyan ettiren fakirlikten ve azdıran zenginlikten,geçmişe kederlenmekten ve geleceğe kaygılanmaktan sana sığınırım."
Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, menzili mübarek olsun

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri