O Kâtip Konuştu

Zabıt kâtibi olarak çalışan Can, HSYK üyeleri ve eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Adana Adliyesi'nde zabıt kâtibi olarak çalışan İsmail Can, HSYK üyeleri ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Şikâyetiyle sorumluların hukuk önünde hesap vermesini bekleyen Can'a, Yargıtay Başkanlığı, üye ve Eminağaoğlu'na 'hakaret ettiği' gerekçesiyle soruşturma açtı. Karar karşısında şaşkınlık yaşayan zabit kâtibi, Türkiye'de son dönemlerde yaşanan antidemokratik uygulamalar karşısında bir vatandaş olarak tepkisini ortaya koyduğunu söylüyor. Dilekçesinde İrticayla Mücadele Eylem Planı'na ve Kent Otel toplantılarına dikkat çeken Can, "Şikâyetimle devletin içindeki statükocu ve demokrasiyi hazmedemeyen güçler kadar cesur olunması gerektiğini gündeme getirmek istedim. Kimseye hakaret etmedim." diye konuşuyor.

Zabit kâtibi İsmail Can, HSYK üyeleri ve Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında 'Ergenekon davasında görevli savcılar ile hâkimleri görevden almaya çalışarak, soruşturmayı sulandırmak, akim bırakmak, terör örgütüne yardım etmek ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından yargılanmaları istemiyle Yargıtay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bu şikâyetinden dolayı Yargıtay Başkanlığı'nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu İsmail Can, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hitaben yazdığı e-postada Yargıtay üyelerine hakaret etmediğini savundu. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan antidemokratik uygulamalar karşısında bir vatandaş olarak tepkilerini içeren şikâyet dilekçesini Cumhurbaşkanı'na gönderdiğini ifade eden Can, BİMER'in bu e-maili konunun muhatabı Adalet Bakanlığı'na yönlendirdiğini kaydetti. Adalet Bakanlığı'nın ise dilekçeyi Yargıtay Başkanlığı'na bildirdiğini dile getiren İsmail Can, Ergenekon örgütü, PKK'nın şehir yapılanması KCK operasyonu, faili meçhul cinayetlerle suçlanan Albay Cemal Temizöz, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunduğu ileri sürülen Albay Dursun Çiçek soruşturmalarını yürüten hakim ve savcıların görevden alınmak istendiğini iddia ediyor.

Şikâyet dilekçesinde bu davaların sulandırılarak akim bırakılmak istendiğini vurgulayan zabit kâtibi, darbecilerin buluşma yeri olan Kent Otel'de taslak yaz kararnamesinin HSYK'ya verildiği 15 Haziran'dan sonra kurul üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon davası sanığı Engin Aydın'ın buluştuğuna dair gazete kupürünü dosyaya delil olarak sunmuştu. Üç HSYK üyesinin bağlı bulunduğu YARSAV'ın eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da Ali Suat Ertosun'un görüştüğü Ergenekon sanığı Engin Aydın ile yemekte buluştuğuna ilişkin fotoğrafları hatırlatan İsmail Can, "Eminağaoğlu'nun Ergenekon soruşturmasına şiddetle karşı çıkan ve her fırsatta bunu basın önünde açıklayan, soruşturma aleyhtarı olduğu bilinmektedir." iddialarına yer vermişti.

Devletin içindeki statükocu ve demokrasiyi hazmedemeyen güçler kadar cesur olunması gerektiğini göstermek için şikâyetçi olduğunu söyleyen Can sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bu eylemlerden biri de Ergenekon silahlı terör örgütü soruşturmasıdır. 'Şerefsizler' nitelemem 28 Şubat döneminin aktörlerine yöneliktir. Zaten 'darbecilik' şerefli bir iş değil ki. Bunu söylemek bir suç değildir." MEHMET ŞAHİN

 

Gündem Haberleri