O Yazar İlk Defa Konuştu

Bugün Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, köşesinde yazdığı, Giresun'da meydana gelecek saldırıyı önceden nasıl bildiğini anlattı.

Giresun'da dün meydana gelen, bir astsubayın şehit olmasına ve iki erin yaralanmasıyla sonuçlanan mayın patlaması gündeme bomba gibi düştü.

Fakat olay yaşanmadan önce, aynı gün iki farklı gazetecinin olayı öngörerek köşelerine taşımaları akıllara soru işaretleri getirdi.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, olayın yaşandığı gün, köşe yazısında Giresun'da bir saldırının yaşanabileceğini yazması ve yazının mürekkebi kurumadan Giresun'da mayın patlaması, TSK'nın nasıl olurda bir tedbir almadığı sorusunu akıllara geldi.

CNN Türk yayınına katılan Adem Yavuz, PKK'nın bir hafta önceden birliklerine bir operasyon düzenleyeceklerini bildirdiğini ve bu istihbaratı Genel Kurmayın'da bildiğini söyledi. İstihbaratın bilinmesine rağmen neden gerekli önlemlerin alınmadığını ilgili makamlara sorduklarını söyleyen Arslan, şuana kadar hiçbir cevap alamadıklarını söyledi. 

 

Adem Yavuz Arslan o günkü yazısında ne demişti? İşte Arslan'ın o yazısından bir bölümü...

''...PKK ve işbirliği yaptığı birtakım radikal sol örgütler bazı üs bölgelerini ve karakolları hedef seçmiş.

Kayıtlara giren potansiyel hedefler arasında; Tunceli-Ovacık ve Kuşluca ile Sarıtaş Jandarma karakolları, Bingöl-Yedisu-Kabayel Üs Bölgeleri, Van-Çaldıran, Hakkari-Şemdinli-Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgeleri, Şırnak-Gülyazı bölgesindeki Kopki Tepe, Geymuşule, Diyarbakır-Lice-Gelişen Karakolu, Diyarbakır-Tepe Jandarma Karakolu, Kayacık Karakolu var.

Yine verilere göre Tokat ve Giresun ile Hatay-Amanoslar yeni eylem bölgeleri seçilmiş.

Kimsenin moralini bozmak, korkutmak derdinde değilim. Ama biz Ankara'da Meclis'e kilitlenmişken Güneydoğu'dan, sınırın öte yanından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Dikkatli olmak şart...''

 

Medyanaliz Haberleri