Ohio’da “Tüm Filistinlileri öldürün", "Çok yaşa İsrail" diyerek Kamyonu üstüne sürdü

ABD’nin Ohio Eyaletinde SUV sürücüsü “Tüm Filistinlileri öldürün", "Çok yaşa İsrail" diyerek bir Filistinliye arabasıyla çarptı.

CLEVELAND, OH, 10/23/23) - Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin Cleveland şubesi (CAIR-Cleveland) bugün eyalet ve federal kolluk kuvvetlerine Filistin asıllı Amerikalı bir erkeğe yönelik araçlı saldırı iddiasının nefret suçu olarak soruşturulması çağrısında bulundu.

Pazar günü öğleden sonra, Olmsted Falls ve North Ridgeville sınırındaki Cook Road üzerinde yürüyen 20 yaşındaki kurbana, koyu renkli bir SUV içindeki bir kişinin çarptığı bildirildi.

Bildirilen çarpıp kaçma olayının mağduru, öğle yemeğini yedikten sonra eve doğru yürürken bir arabanın yavaşladığını ve camını indirdiğini söyledi. İddiaya göre arabanın sürücüsü, kurbanı korkutmak için arabasının yönünü değiştirirken "Tüm Filistinlileri öldürün", "Çok yaşa İsrail" gibi Filistin karşıtı ifadeler kullanarak ona bağırmaya başladı. Sürücünün daha sonra geri döndüğü ve "ÖL!" diye bağırırken adama çarptığı iddia edildi.

Yaraları nedeniyle EMS tarafından St John Westshore Hastanesine nakledildi.

CAIR-Ohio, Cleveland Geçici İcra Direktörü Faten Odeh şunları söyledi:

"Eyalet, yerel ve federal kolluk kuvvetlerini, yükselen İslamofobi ve Filistin karşıtı ırkçılıkla ilgili suçları izlemeye ve soruşturmaya çağırıyoruz.

"North Ridgeville Polis Departmanı ve FBI'ın bu kişiyi nefret suçuyla itham etmek için ihtiyaç duydukları tüm bilgileri toplayacağını umuyoruz. Hepimiz sokakta yürürken, bir şeyler atıştırırken, markete giderken ve okula giderken kendimizi güvende hissetmeliyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri