Ömer Yurtseven’in Hem Rekor Kırdığı Hem de Talihsizlik Yaşadığı Maçta Golden State Warriors Miami Heat’i Yendi

NBA’in bu sezon en iyi galibiyet yüzdesine (81%) sahip takımı olan Golden State Warriors (29-7), başarılı bir sezon geçiren Miami Heat’i (23-15) kendi sahasında çekişmeli geçen karşılaşmanın sonunda 115-108 yendi.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami / Habername.com

NBA’in en skorer 4. oyuncusu ve Golden State Warriors takımının yıldızı olan Stephen Curry bu müsabakada sadece 9 sayı/3 ribaunt/10 asist ile oynadı. Takım arkadaşları Andrew Wiggins 22 sayı/6 ribaunt/4 asist, Covid protokolünden dönen Draymond Green 5 sayı/7 ribaunt/13 asist ve sonradan oyuna giren Jordan Poole 32 sayı/2 ribaunt/5 asist ile takımlarını galibiyete taşıyan diğer isimler oldular. Wiggins şu ana dek gösterdiği yüksek performans ile NBA Allstar takımına göz kırpıyor.

Maça yine ilk 5’te başlayan Başarılı oyuncumuz Ömer Faruk’a karşılaşmanın daha hemen başında (2 dakika 6 saniye) deyim yerindeyse nazar değdi. Rakibi ile çarpışan Ömer’in kaşı açıldı. NBA kuralı (blood stoppage) gereğince dışarı alınan ve tedavi edilen oyuncumuz ancak ikinci çeyrekte yeniden oyuna dahil olabildi.

Ama yaşadığı sakatlık Ömer Faruk’un kariyer ribaunt rekoru kırmasına mani olamadı. Toplam 17 ribaunt alarak pota altını domine eden Ömer Faruk Yurtseven Miami Heat tarihine de adını yazdırdı. Daha önce çaylak oyuncu iken 17 ribaunt alarak rekoru elinde bulunduran Udonis Haslem’in rekoruna ortak oldu. Bu maç ayrıca Ömer Faruk’un arka arkaya 9. kez iki haneli ribaunt aldığı maç oldu. 33 dakika sahada kalan başarılı lejyonerimiz Ömer Faruk Yurtseven 17 ribauntun yanısıra 5 sayı, 2 asist ve 2 top çalma ile oynadı.

Miami Heat takımında Jimmy Butler da sakatlıktan nasibini aldı. Üçüncü çeyrekte topla birlikte yere düşen ve sağ ayak bileği burkulan Butler takım arkadaşlarının yardımıyla soyunma odasına taşındı.

Miami Heat takımında Jimmy Butler 22 sayı/5 ribaunt/3 asist, Caleb Martin 19 sayı/9 ribaunt/1 asist, Tyler Herro 18 sayı/4 ribaunt/4 asist, Kyle Lowry 16 sayı/6 ribaunt/11 asist ile oynadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

NBA Haberleri