Rachel anısına anlamlı etkinlik

16 Mart 2003'te İsrail buldozerleri tarafından ezilerek katledilen Rachel Corrie, yarın Türkiye Yazarlar Birliği'nde düzenlenecek etkinlikle anılacak.

     Terör devleti İsrail buldozerleri tarafından 16 Mart 2003'te ezilerek katledilen Rachel Corrie, yarın Türkiye Yazarlar Birliği'nde düzenlenecek etkinlikle anılacak. İHL Sözlük tarafından düzenlenen etkinlikte, Rachel Corrie'nin ailesi tarafından gönderilen mesajlar katılımcılara izletilecek ve etkinliğe katılacak yazarlar da katılımcılara hitap edecekler.

VERDİĞİ ÖZEL MESAJI ANLAMALIYIZ

Organizasyonu üstlenen İHL Sözlük yönetiminden Said Ercan, daha önce 16 Mart'ın 'Uluslararası Vicdan Günü' olması için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü, Rachel Corrie'nin hayatı ve ölümüyle insanlığa verdiği mesajın doğru anlaşılması için böyle bir güne ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. "Rachel Corrie'nin ailesinin de muvafakatıyla, dünyanın dört bir yanında Rachel Corrie'nin katledildiği 16 Mart günü 'Uluslararası Vicdan Günü' olarak kabul edilmekte ve çeşitli etkinliklerle dünyanın dört bir yanında Rachel Corrie anılmaktadır. Biz de vicdani sorumluluğumuzun bir tezahürü olarak Rachel Corrie'nin mesajını Anadolu'da gündem getirmek maksadıyla bu programı düzenliyoruz." şeklinde konuşan Said Ercan, 'vicdan' sahibi herkesi 'Uluslararası Vicdan Günü' etkinliklerine katılmaya davet etti.

 

Etkinliğe Adem Turan, Ahmet Mercan, Asım Gültekin, Abdülaziz Tantik , Bülent Akyürek, Bünyamin Yılmaz, Esra Elönü, İbrahim Paşalı, İsmail Halis, İsmail Kılıçarslan, Mevlana İdris, Metin Karabaşoğlu, Murat Hazine, Mustafa Armağan, Nurettin Durman, Ömer Lekesiz, Sadık Battal, Said Ercan, Selahattin Yusuf, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Eraslan, Tarık Tufan, Turan Kışlakçı, Yıldız Ramazanoğlu,Yusuf Armağan, Zeki Bulduk isimlerinin katılacağı bildirildi.

 

 

 

     

Gündem Haberleri