Ramazanda meyve ilaç gibi geliyor

Uzmanlar, “İftarda ve sahurda hafif besinler tüketilmeli, sebze ve salata tüketimine ağırlık verilmeli, iftardan sonra tatlı yerine mevsim meyveleri tercih edilmeli, bol sıvı tüketilmeli, yemekler yavaş yavaş ve az porsiyonlarda tüketilmeli” uyarısında bu

Uzmanlar, “İftarda ve sahurda hafif besinler tüketilmeli, sebze ve salata tüketimine ağırlık verilmeli, iftardan sonra tatlı yerine mevsim meyveleri tercih edilmeli, bol sıvı tüketilmeli, yemekler yavaş yavaş ve az porsiyonlarda tüketilmeli” uyarısında bulunuyorlar ve hamileler, şeker, tansiyon, kalp gibi hastalığı olanlarla sürekli ilaç kullananların oruç tutmamaları gerektiğini söylüyorlar.

Aile hekimi Dr. Murat Berksoy, sahurdan sonra başlayan açlık süresince kan şekerinin düşmeye başladığını, yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu kişilerde metabolizma hızının azaldığını, ayrıca su tüketimine dikkat edilmemesi nedeniyle vücut su oranının azalarak, su-tuz dengesinin bozulduğunu söyledi.

Berksoy, halsizlik, işte verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü, uyuklama, mide ağrısı, hazımsızlık, tansiyon düşmesi gibi birçok sağlık probleminin de yaşanabildiğine dikkat çekerek yemekleri küçük lokmalar halinde, iyi çiğneyerek ve yavaş yemenin sindirim sistemi için önemine değindi.

Nutrigenetik Uzmanı Dr. Nurhayat Gül ise şu önerilerde bulundu: “Şerbetli tatlılar yerine karpuz, kavun, kayısı, şeftali gibi mevsim meyveleri tüketmek kaybedilen suyun vücuda geri kazanımı açısından büyük önem taşır. İftar sofralarının zenginliğini olabildiğince sebze yemekleriyle çeşitlendirmek çok önemli.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri