Resepsiyon krizinin arkasındaki isim

CHP’deki resepsiyon krizi büyüyor. ‘Katılmayacağız’ diyen İnce’nin açıklamadan önce Önder Sav’la toplantı yaptığı ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında baş gösteren 29 Mayıs resepsiyon krizi büyüdü. Canan Arıtman ve Onur Öymen de resepsiyona katılmayacaklarını açıkladı ve İnce’nin sözlerinin partiyi bağlayacağını söyledi.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİYLE TOPLANTI

“İstifa ederim” çıkışında bulunan İnce’nin resepsiyon konusundaki sözlerinin arkasında Önder Sav izi çıktı. Çarşamba günü yapılan MYK sonrasında Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Hakkı Süha Okay’ın Sav’ın odasında toplandı. Ardından Şahin Mengü davetiyeyi geri göndereceğini açıkladı. Ve İnce’nin çıkışı geldi. İnce’nin açıklamasının Kılıçdaroğlu’nun medya yöneticileriyle yapacağı toplantının hemen öncesinde gündeme gelmesi bir ölçüde “çelme takma” niteliği taşıması da dikkat çekti. Parti içindeki önemli isimlerin görüşleri şu şekilde:

TÜZÜĞE GÖRE VEKİLLERİ BAĞLAR

• CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Kendi başıma bir açıklama yapmadım. Ben kamyoncu Şerif’in oğluyum. Söylediğim sözün arkasında dururum. Ben gitmeyeceğim. İsteyen gider, isteyen gitmez. 8 yıldır milletvekiliyim, 8 gündür milletvekili değilim. Ne zaman nerede ne konuşacağımı bilirim.

• CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen: Daha önceki resepsiyonlara hangi gerekçelerle katılmıyorsam şimdi de gerekçem aynı. İnce’nin açıklamalarını memnuniyetle dinledik. Her halde partinin görüşünü yansıtan bir açıklama.

• CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman: Parti tüzüğüne göre, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin açıklaması CHP’li milletvekiller için bağlayıcı. Resepsiyona katılmayacağız.

Rahibe skandalı gündeme gelecek mi?

• CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 18 Ekim’de toplanacak. Toplantının gündemi üyelere duyurulmazken, başörtülü kadınları ‘rahibe’ye benzeten afiş nedeniyle kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin durumunun ele alınıp alınmayacağı ise netleşmedi.

Parti bir karar almadı İnce’nin kendi görüşü

• CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vereceği 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna katılım konusunda partinin bir karar almadığını, Muharrem İnce’nin resepsiyona katılmama konusunda kendi düşüncelerini ifade ettiğini söyledi. MYK’da resepsiyona katılım ile ilgili bir görüşme gerçekleşmediğini dile getiren Tekin, parti içinde farklı görüşler olabileceğini belirtti.

STAR

Perde Arkası Haberleri