Şimdi de Genelsekreterlik kavgası

CHP Parti Meclisi, yeni MYK'yı seçmeye hazırlanırken, kulisler hareketli. Süheyl Batum'un, "Genel Sekreterlik yoksa ben de yokum" mesajı verdiği, Gürsel Tekin'in ve Kılıçdaroğlu'nun ise ayrı adayları bulunduğu belirtiliyor.

CHP, 18 Aralık'ta Parti Meclisi'ni yeniledi, ardından şimdi Merkez Yönetim Kurulu'nu seçmeye hazırlanıyor. Kimlerin MYK'ya gireceğine ilişkin yoğun bir kulis yürütülüyor. En büyük kulis ise CHP Genel Sekreterliği için veriyor.

Bir dömen Demokrat Parti geleneğinden geldiğini söyleyen, 22 Mayıs Kurultayındaki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan dönemde Genel Sekreterlik görevini üstlenen Süheyl Batum, bu koltuğa yeniden aday.

Batum Genel Sekreterlik koltuğunu bırakmaya yanaşmıyor. CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'na, bunu kabullenmeyeceğini söylemiş. Konuşulanlara bakılırsa, uygun bir dille "Giderim" mesajını da vermiş.

Partinin "İkinci Adam" koltuğunda oturan Gürsel Tekin'in Genel Sekreterlik koltuğu için düşündüğü isim ise Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin. Harp-İş Sendikasının eski Genel Başkanı olan İzzet Çetin, 15. Olağanüstü Kurultay'da 1098 oy alarak yeniden Parti Meclisi'ne seçildi.

Gürsel Tekin'in Genel Sekreterlik koltuğu için kafasındaki ismin İzzet Çetin olduğu söyleniyor. "İkinci Adam" Tekin'in, sendika ve meslek kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İzzet Çetin'i getirmek için kulis yaptığı konuşuluyor.

18 Aralık Kurultayından listesini deldirmeden çıkmasını bilen Kemal Kılıçdaroğlu ise bir başka ismi düşünüyor. Kılıçdaroğlu'nun düşündüğü ismin Alevi kökenli olduğu belirtiliyor. Ancak bu ismin kamuoyunda tanınan ve kabul gören bir isim olmasına rağmen, Alevi kökenli olmasından

Kaynak.Rotahaber

Perde Arkası Haberleri