Terim, Burak'ı neden oynatmadığını açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maç sonrasında son iki maçtır forma giymeyen Burak Yılmaz hakkında da konuştu.

Fatih Terim maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Şiddetli rüzgardan ötürü top oynamaya müsait olmayan bir gün yaşandığını belirten Terim, her şeye rağmen daha hırslı ve mücadeleci bir gün geçirmeleri gerektiğini söyledi.
"Puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Öne geçmemiz bizim için çok önemliydi, Elmander'in pozisyonu nedir bilmiyorum ama öne geçebilsek olayı daha değişik şekle getirebilirdik. Rüzgar bizi biraz engelledi ama en azından ikinci yarıda rüzgarı arkamıza alınca daha efektif ve aktif oynamamız gerekirdi. Üzgünüz açıkçası 2 puan kaybettiğimiz için."
İki haftadır forma şansı bulamayan Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılıp ayrılmayacağı sorulan Terim;
"Transferi bitirdik, transfer resmi olarak bitti yani yalanın bir kısmı bitti. Diğer kısma gelirsek, Burak bizim için önemli bir oyuncu. Geçen hafta Umut ve Elmander iyi oynadığı için onlara şans verdim. Rüzgar topu yere indirmemizi gerektirdi, ayrıca hem Sneijder hem de iki santrafor fazla gelir diye böyle bir karar verdik. Burak 1-2 maç oynamaz, gider 20 maç oynar. Bugün Galatasaray'ın sorunu Burak değildi, başka şeylerdi. Ama hiç bir zaman Burak'ı vermeyi düşünmedik, bize gelen bir teklifte hatırlamıyorum. Serdar Aziz'le ilgili herhangi bir durumumuz olmadığı gibi, bunları her dakika yalanlayamıyorsunuz. Bunları yalanlamaktan bıktık. Burak bugün oynamamıştır, yarın Burak veya bir başkası oynayacaktır."
Melo ve Selçuk'un cezalı olduğu haftada forma şansı verilen Yekta ve Engin'i değerlendirmesi istenen Terim;
"Engin 11 maç ceza aldı, bayağı ağır bir cezaydı. Oyuncunun yarım sezonunu alacak bir cezaydı. Yetenekli bir oyuncumuz, ama birden çok şeyler beklemek gerçekçi olmaz. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye'yi hep beraber oynayarak götürmek zorundayız. Bugün 4 orta saha oyuncumuzun ikisi onlardı. Top oynamanın çok zor olduğu bir ortamda, ben genel olarak oyuncularımı hiç basın aracılığıyla eleştirmem ama genel olarak bugün daha iddialı, daha hırslı, daha savaşçı olmalıydık. Kazanabilirdikte, kaybedebilirdikte... Sonuç itibariyle iki puanı kaybettik." diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sporname Haberleri