TİKA’dan Pakistan’daki Selzede Çiftçilere 60 Ton Buğday Tohumu Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi dolayısıyla ekinleri telef olan çiftçilere tohum desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi dolayısıyla ekinleri telef olan çiftçilere tohum desteğinde bulundu.

TİKA, sel felaketinden etkilenen Pakistan'ın Sind eyaletindeki 700'e yakın çiftçiye, 60 ton buğday tohumu dağıttı.

TİKA Karaçi Koordinatörü Halil İbrahim Başaran, yaptığı açıklamada Sindh Tandojam Tarım Üniversitesi ve Sindh Hükümeti Kırsal Tarım Departmanı iş birliğinde, selden en çok etkilenen Badin, Mirpurhas, Umerkot, Matiari, Sangar, Şahid, Banazirabad (Navabşah), Dadu ve Hairpur şehirlerindeki çiftçilere, gıda güvenliğine yönelik tehdidin azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla destekte bulunduklarını aktardı. Başaran, Matiari şehrinde 700'e yakın çiftçiye 60 ton buğday tohumu dağıttıklarını kaydetti.

Kendilerine tohum desteğinde bulunulan çiftçiler, geçirdikleri bu zor günlerde tüm kurumlarıyla Pakistan’ın yanında yer alan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

Pakistan’da neler olmuştu?

Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 1739 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 13 bin kişi yaralanmıştı.

Milyonlarca hektarlık tarım arazisi sular altında kalırken Pakistan’da tüm zamanlarda en fazla yağmurun düştüğü sel felaketi olarak kayıtlara geçmişti.

Yağışların etkisiyle 1,5 milyondan fazla ev yıkılırken yüzlerce köprü ve kilometrelerce yol kullanılamaz hale gelmişti.

1 milyondan fazla çiftlik hayvanının telef olduğu afette; pamuk, pirinç gibi Pakistan’ın önemli tarım ürünlerinin ekili olduğu araziler de sular altında kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri