Yahudiler artık yol da kesiyor

Gaspçı Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere saldırılarını sürdürüyor. Artık yol kesmeye de başladılar...

Siyonistlerin yerleşim sorunlarıyla ilgilenen Homeş Hareketi’ne mensup onlarca Yahudi yerleşimci, dün akşam geç saatlerde Cenin’in güneyinde bulunan ve boşaltılmış olan Homeş yerleşim birimi yakınlarında Filistinli vatandaşlara saldırdı.

Boşaltılan yerleşke civarında ikamet eden Filistinli vatandaşların bildirdiğine göre olaylar şöyle gelişti: “Cenin-Nablus caddesini kapatıp etraftaki tepelere çıkan Yahudi yerleşimciler, yolda seyreden fakat yerleşimcilerin yolu kapatmaları sebebiyle durmak zorunda kalan Filistinli vatandaşların araçlarını taşlamaya başladılar. Yahudi yerleşimcilerin bu eylemi bölgede gerginliğin yaşanmasına ve Filistinlilere ait araçların da atılan taşlardan hasar görmesine neden oldu.”

Siyonist işgal ordusu 2005 tarihinde Gazze’den çekilirken Homeş ile birlikte üç yerleşkeyi daha boşaltmıştı.

Batı Yaka’daki işgal topraklarında mantar gibi inşa edilen yerleşkelerde yaşayan gaspçı yerleşimciler çevredeki Filistinlilere saldırıyor, evlerini ve araçlarını taşlıyor, tarım arazilerini tahrip ediyor ve ağaçları kökünden söküyorlar. Ramallah yönetimine bağlı sözde Filistin güvenlik güçleri ise olayları sadece seyretmekle yetiniyor.

Dünya Haberleri