Yargıdan CHP’ye “özgürlük” dersi

Müftülüğün sendika panosuna gazetede yayınlanan “CHP’lilere din dersi vermeye hazırız” şeklindeki röportajın asılması sonrasında başlatılan inceleme sonuçlandı.

Gaziantep Müftülüğü’nün sendika panosuna Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası’nın geçen yıl genel sekreterlik görevini yürüten Abdurrahim Çelik’in Vakit gazetesinde yayınlanan “CHP’lilere din dersi vermeye hazırız” şeklindeki röportajının asılmasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP’lilere yargıdan kötü haber geldi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Gaziantep Müftülüğü’nün sendika panosuna Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası’nın geçen yıl genel sekreterlik görevini yürüten Abdurrahim Çelik’in Vakit’te yayınlanan “CHP’lilere din dersi vermeye hazırız” şeklindeki röportajının asılması sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP’lilere yargıdan kötü haber geldi. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz tarafından ‘hakaret’ suçlamasıyla savcılığa yapılan başvuruyu değerlendiren Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcılık kararında, “Açıklama düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinden, şüphelinin üzerine atılan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmaktadır” denildi.

CHP’LİLERİ KIZDIRAN O SÖZLER

Geçtiğimiz yıl gazetemizde yayınlanan ve Gaziantep Müftülüğü sendika panosuna asılan röportajda Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası eski Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik, katsayı düzenlemesi nedeniyle YÖK’e teşekkür ederken, yasaktan yana olanları ise, kınıyordu. Çelik röportajda CHP’ye de eleştiriler getirerek şunları söylüyordu: “Millet onlara sandıkta cevabını veriyor. CHP seçim döneminde ‘Açılım yapıyoruz’ diye bazı imamları siyasete bulaştırdı. Peki ne oldu? O sandıklar açıldığında içlerinden CHP adına başarı çıkmadı. CHP’nin sandığı görünce Kur’an, çarşaf ve imam açılımı yapması sonrasında bizler, ‘Acaba hidayete mi eriyorlar?’ diye kendimize sormadık değil. Ancak tüm açılımlar bir bir yerini yasakçı tutuma devredince, CHP’nin dinle barışmaya niyetinin olmadığını anladık. Dahası partisine imamları katma gayreti içinde olan CHP’nin Genel Sekreteri sela ile ezanı ayıramayacak kadar dine uzak. Çok yazık. Daha önce hac ibadetine ve Peygamber Efendimiz’e saygısızlık yapan Önder Sav, bugün çıkmış sela okununca konuşmasına ara veriyor. Bu kadar dinden habersiz de olunmaz ki? CHP’lilerin sahte açılımları bir kenara bırakıp önce o imamlardan dini eğitim almaları gerekiyor. Yok o imamlardan almayacaklarsa bizler gönüllü olarak CHP genel merkezinde kendilerine ders vermeye hazırız. Hem belki milletin inanç değerleriyle de kavga etmekten vazgeçerler. Anayasa Mahkemesi’ne ayırdıkları zamanı bize ayırsalar yeter.”

VAKİT-

Gündem Haberleri