Yeni Fiesta Sport görücüye çıktı

Ford Otosan Fiesta’nın yeni modeli otomobilseverlerin beğenisine sunudu. Red Dot Tasarım ödüllü Fiesta, 3 kapılı yeni spor modeli Fiesta Sport ile otomobil tutkunlarının vazgeçilmezi olacak.

Ekim 2008’de lansmanı yapılan ve 2009 yılında 472 bin adetlik satışla Avrupa’nın en çok satan 2. otomobili olan Fiesta, yeni versiyonu 3 kapılı Fiesta Sport ile daha da iddialı. 2010 ilk çeyrek satış sonuçlarına göre segmentininin en fazla tercih edilen 5 kapılı modeli olan ve tasarımıyla dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan “Red Dot Tasarım” ödülünü alan Fiesta’nın 3 kapılısı Fiesta Sport daha agresif bir duruş sergiliyor. “Ford Kinetik Tasarım” felsefesinin yarattığı, “dururken dahi hareket halinde hissi” 3 kapılı Sport modelinde doruk noktasına ulaşıyor.

Fiesta Sport’un lansmanını, Dünya Ralli Şampiyonası gibi tüm motorsporları tutkunları tarafından heyecanla beklenen dünya çapında bir etkinlikte gerçekleştirmekten ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay; Fiesta Sport‘un da aileye katılması ile Fiesta ürün gamının daha da zenginleştiğini belirtti. “2009 yılında hükümetin devreye aldığı ÖTV indirimi sonrasında bayilerimiz Fiesta yetiştiremez olmuştu” diyerek sözlerini sürdüren Otay; “Büyük ilgi ile beklenen Fiesta Sport’u, ruhuna ve sürüş karakteristiğine en uygun ortam olduğuna inandığımız Dünya Ralli Şampiyonası’nın İstanbul ayağında lanse ediyoruz. Fiesta Sport’u 33.650 TL den başlayan cazip fiyatlarla pazara sunuyoruz. Üstelik Fiesta Sport’a sahip olmak isteyen müşterilerimiz, Nisan ayında da devam ettiğimiz ve çok büyük ilgi gören 50. yıl satış kampanyamızdaki 50 ay 500TL taksitli kredi, 50 ay garanti ve yol yardım hizmeti gibi avantajlardan da faydalanabilecekler” diye konuştu.

 

Sıradışı tasarım

Sıradışı dış tasarıma sahip Fiesta Sport, gövde rengindeki geniş arka spoiler ve karartılmış arka camlarla farklı bir kimlik sergiliyor. Spor tasarıma sahip ön alt ızgara ile beraber ön/arka tampon etekleri ve yan etekler Sport tasarım kitinin en önemli öğelerinden. Fiesta Sport’un dış tasarımdaki sıradışılık motor kaputunun altında da devam ediyor.

 

Fiesta ailesinin en yüksek beygir gücü

Sport’un kalbinde 120PS güç üretebilen 1,6L lik benzinli motor yer alıyor. Fiesta ailesinin en yüksek beygir gücüne sahip Sport motoru, üstün performansı ile meraklılarını büyülerken, yakıt tüketimindeki tutumlu karakteristiği ile de şaşırtacak.

Otomobil Haberleri