Yeni Şafak yazarından uçuk cemaat iddiası!

Yeni Şafak yazarı Kaplan, İslam dini üzerinde yeni projeler olduğunu, paralel din icat etmeye çalıştıklarını iddia etti.

Dershaneler konusunda cemaate hak veren ancak cemaatin gerilimi arttırmasını gerekçe göstererek eleştirmeye başlayan Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, cemaat ile ilgili çok tartışılacak bir iddiayı köşesine taşıdı.

Küresel sistemin İslam dünyasında yozlaştırılmış paralel bir din icat etmeye çalıştığını savunan yazar cemaatin de buna alet olduğunu iddia etti.

Sadece Türkiye'ye yönelik bir saldırı yok karşımızda.

Aynı zamanda, İslâm dünyasının geleceğini ipotek altına almaya, uzun vadede İslâm'ı dönüştürecek, küresel sistemin maşası hâline getirecek ılımlı, hormonlanmış, içi boşaltılmış, ruhu çalınmış, küresel sistemin haksızlıklarını aklamaya yarayacak çarpık bir din anlayışını İslâm dünyasına dayatmaya yönelik küresel bir operasyon bu!

Böylesine fütursuz bir saldırının gerisinde yatan büyük bir itici güç olmalı.

PARALEL DİN İCADI 

Bu itici güç, 'paralel din' kaygısı olabilir mi, acaba?

Küresel sistem, aslında, sadece Türkiye'de değil, bütün İslâm dünyasında kendi çıkarlarına hizmet edecek paralel bir din icat etmek için harekete geçmiş olabilir mi?

Cemaat'in böyle bir projesi olup olmadığını bilmiyorum. Eğer Cemaat'in böyle bir projesi varsa, bunun faturasını çok ağır öder bu dünyada da, öte dünyada da.

PARALEL DİN MESELESİ VAROLUŞSAL MESELE

Burada şu kadarını söyleyeyim: Özellikle neo-pagan dinlerin, New Age dinlerinin pıtrak gibi bittiği Amerika, yığınla paralel din icat edilen bir coğrafya.

Bu paralel din meselesi, önümüzdeki süreçte, postmodern dünyanın önündeki en hayatî varoluşsal mesele olacak. O yüzden bu meseleyi daha sonra yazacağımı hatırlatmakla yetiniyorum.

Aksi takdirde, böylesine fütursuzca bir savaş veriliyor olmasının temel nedeni ancak'paralel din' icadı gibi ürpertici bir proje olabilir, diye düşünmekten başka bir seçenek kalmıyor önümüzde.

SUSMAYACAĞIM 

Bu nedenle şunu söylemek zorundayım: Birileri istedikleri kadar dava açsınlar, istedikleri kadar susturmaya çalışsınlar!

Böylesine kritik bir ortamda, susamayız. Susamam. Susarsam, bunun hesabını bu dünyada da öte dünyada da veremem.

internethaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri