ACİZLER, ZAVALLILAR..!

Ramazan KERPETEN

Ne kadar acizsiniz,

ne kadar zavallısınız!

Bu kadar mı çaresizsiniz ki,

Avrupa’dan birilerine isnat ettiğiniz yalan, çarpıtma haberlerle kendinize dayanak, tutanak yer arıyorsunuz;

Sizi şereften yoksunlar sizi..!

Hani,

Türkiye-AB Karma Parlamento Eşbaşkanı Flautre’in Sayın Gülen ile ilgili söylediği iddia edilen bir haber vardı ya:

"Yargı ve basın üzerinde Gülen baskısı çok büyük" şeklindeki haber…

Adeta, Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçesine el bombası atılıp kaçılması gibiydi… çok oldubittiye getirilen bir aymazlıktı, her halinden belliydi.

İnternete düşen bu habere de hemen başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere bazı malum basın organları atlayıvermişti, ‘mal bulmuş mağribiler’ gibi..

Bu haberle eş zamanlı olarak da TSK’dan Balyoz Davası’yla ilgili talihsiz bir açıklama gelmişti… Bu iki açıklamayı okur okumaz kaleme aldığım, “İMAMIN ORDUSU, AB ve TSK” başlıklı bir önceki köşe yazımın bir yerinde aynen şöyle yazmıştım:

“… Sayın Flautre’i geçen sene Strausburg’da bir toplantı vesilesiyle takip etmiş ve kendisine Ergenekon ve Kafes Eylem Planları’nı bizzat sormuştum. Kendisi de bu davalar ve soruşturmalarla ilgili yargıya tam desteğini belirtmişti. Ortada bir yanlışlık olmasın? Ne değişti acep?..
Yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir…”

Evet, yanlış hesap çok geçmeden Belçika’dan döndü…

Yalancının mumu da yatsıyı bile bulmadan söndü..

Evet, Bayan Flautre, kendisine atfedilen sözleri yalanladı. Yazılı bir açıklama yapan Flautre, Strasburg'da yapılan bir konferansta sarf ettiği sözlerinin "çarpıtılmasına şiddetle karşı olduğunu" ifade ederken, aynı haberde yer alan gazeteci Nedim Şener'le 10 gün önce telefonla görüştüğü ifadelerinin de "kesinlikle gerçek dışı" olduğunu ifade etmiş.

Açıklamada;

Flautre'un, Ergenekon ve Balyoz davalarını Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve ülkenin demokratikleşmesi için "çok mühim fırsat" olarak gördüğü vurgulanmış, haberin düzeltilmesi istenmiş ve "istismarı durdurun." çağrısı yapılmış.

Çağrı, söz anlayana…

Ama bu adamların gözü o kadar kararmış ki, bu iftiralardan vaz geçeceklerini zannetmiyorum.

Alışkanlıklar da bir çırpıda bırakılamıyor..!

Flautre'un konferanstaki beyanlarının Türkiye'deki basın hürriyetinin genel sorunları ile ilgili olduğu belirtilen açıklamada, sadece AK Parti'ye ideolojik olarak uzak olan gazetecilerin değil AK Parti'ye yakın gazetecilerin de, Ergenekon'u, Gülen'i ve Kürt meselesini araştıran gazetecilerin de baskı altında olduğunu ifade ettiği belirtiliyor...

 Ergenekon ve Balyoz darbe planlarına da atıf yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

"AP raporunda ifade edildiği gibi Ergenekon ve Balyoz gibi darbe planı olduğu iddia edilen davalar Türkiye'de hukukun üstünlüğünün kuvvetlendirilmesi ve ülkenin demokratikleşmesi için çok mühim fırsatlardır ve bu yüzden demokratik kurumların ve yargının bağımsız, şeffaf, uygun ve güçlü şekilde işlediğini göstermelidir."

Çirkefliklerini, kanunsuzluklarını örtmeye çalışanlar,

Bunun için kendisine arka arayanlar…

Artık mızrak o kadar büyük ki çuvallar almıyor, alacak gibi de değil..

Varsa suçunuz, gidin cezanızı çekin kardeşim. Varsa kriminal alışkanlıklarınız, onu da tez elden bırakın. Bu aşamadan sonra size hep zarar getirir.

Hele suçunuzu örtmek için bir de Sayın Gülen gibi toplumun değeri haline gelmiş kimseleri de dilinize dolamaktan vazgeçin, çok komik gözüküyorsunuz.

Komiklik, çirkefliğe kaydı artık ama;

haberiniz olsun..! (09.04.2011)

 

AV. RAMAZAN KERPETEN (www.kerpeten.biz , ramazan@kerpeten.biz )

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.