Padişahlar şehri yeşil Bursa..

Meltem KAVAK

BİR ŞEHİT BİR ÖYKÜ BİR ŞİİR İLE GELDİK

Sevgiliye yazılan mektup misali olsun satırlarım. Sen ki ne değerli sultanlara ev sahipliği yapan güzel şehir… Evliya Çelebinin seyahatlerine ilk başladığı şehir olarak Bursa bilinmektedir. Mudanya’nın inciri, üzümü sirkesi derken Bursa’ya ulaşır. Derken Bursa’nın hanları, hamamları, kervansarayları, çeşmeleri, köprüleri,  şerbeti derken hayran kalmasına mani olamaz.

Manevi atmosferine kısada olsa bizi de ortak ettin. Osman Gazi, Orhan Gazi, Murat Hüdavendigar(I.Murat), Yıldırım Beyazıt, Sultan Çelebi Mehmed ve Sultan II. Murat gibi sultanlara ev sahipliği yapmanın yanında. Bursa’nın manevi demir taşları olarak bilinen Emir Sultan ve Üftade Hazretleri, Somuncu Baba Hazretlerine de ev sahipliği yapmış büyük şehir.

Daha önce çok kez siz değerli okuyucularıma bahsettiğim Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir Projesini geçtiğimiz günlerde de Bursa Halkının huzuruna sunduk. Eserimiz de emeği geçen şair, yazar ve şehit ailelerimiz ile bir araya gelmenin gizli gururunu yaşadık. Bize bu imkânı sunan bizleri bir araya getiren Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Alinur Aktaş Başkanımızın nezdinde 22.Dönem Bursa Milletvekilimiz Faruk AMBARCIOĞLU ve bu projenin çıkmasına vesile olan Harun YILDIRIM Hocama ve seçki kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Eserimiz sadece yedi bölgeyi bir araya getirmedi. Yurtdışından sadece bu program için hiçbir ücret talep etmeden davete icap eden Alpaslan Durmuş namı değer Gurur Beyin teşrifi ile daha güzel şekil buldu.

Vatan, bayrak, sıla adına canını feda eden şehitlerimiz için geride kalan bizlere düşen görevde onların yarım kalmış hayatlarına ses vermekti. 18 Eylül akşamı birçok şair- yazar dostlarımızla kitabımızın ikinci galasını gerçekleştirdik. Şehit ailelerimiz ile bir araya geldik. Onların gözlerinde ki hüznü ve içlerinde ki gururu da hissettik. Her şair dostumuz bir şehit ailesini tanıttı onların yarım kalmış hayatlarını kaleme aldı. Şehit yakınlarımız ile yaptığımız istişareler saatleri, ayları ve yılları buldu. 1.5 sene gibi bir süre içinde kitabımız şekil buldu. Kütüphanelerimizin başköşesinde yer almasını arzu ettiğim, dostlarımıza taktim edeceğimiz bir eser sizlerle.

 Biz 53 şair-yazar dost ile yola çıktık istiyorum ki sayımız milyonları bulsun. Kitabımız her haneye konuk olsun. Kitabımıza ulaşmak isteyen birçok okuyucularımız oluyor. Sosyal medya üzerinden benimle iletişime geçmek isteyen okuyucularımıza aşağıda vereceğim siteden eserimize ulaşabilirsiniz.

https://www.bkmkitap.com/

https://www.bkmkitap.com/1-sehit-1-oyku-1-siir

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.