Değerli Dostlar,
İyiki habername’yi devralıp 20 yıldır yayın hayatına devam ettiriyorum. Ve iyiki her sene olmasa da yazarlarımızla kahvaltılı programlarımızı yapıyoruz. Zira her toplantıda çok önemli zuhurutlar cereyan ediyor.
En sonki kahvaltımızla ilgili bir çok yazarımız yazı yazdı be hatta oylama yapılıp en iyisi bile seçildi. Dr. Selahattin Semiz’in yazısı birinci seçildi. Kendisini tebrik ediyoruz.
Bu yazıyı yazmama sebep olan ise muhterem Hocam Prof. Dr. Recep Dikici’nin Ebussuud Efendi ile ilgili yazısı idi. (https://www.habername.com/yazi-neler-oluyor-orada-14630.htm )
Hocamın yazısını okuyunca 2012 yılında Deniz Feneri’nin sponsorluğunda Haliç’teki Bahariye Mevlevihane’sinde yapmış olduğumuz habername kahvaltısı aklıma geldi. (https://www.habername.com/service/amp/haber-habername-com-bu-kez-bahariye-mevlevihanesinde-toplandi-76630.htm )
Olağanüstü güzellikte geçen ve kimsenin ayrılmak istemediği programımızdan sonra kıdemli yazarımız Cezmi Koç ile Eyüp Sultan’ı ziyaret edelim dedik.
Avluya girer girmez gözlerime inanamadım ve karşımda birden Şeyh Hamza Yusuf’u gördüm.
Hamza Yusuf kimdir? Sorusu apayrı bir köşe yazısını gerektirdiği için şimdilik üç hususunu belirteyim.
Hamza Yusuf, ABD’nin ilk akredite Müslüman üniversitesi olan Kaliforniyadaki Zaytuna College’in kurucusudur.
Üstad Prof. Yusuf Ziya Kavakçı’nın “ben hayatımda Arap olmadan Arapçayı bu kadar güzel konuşan başka bir kişi görmedim” dediği kişidir.
Fakire göre de İslam Dünyasının yaşayan bir numaralı ENTELEKTÜEL kişisidir.
Eyüp Sultandaki karşılaşmamıza dönecek olursak; sohbet esnasında birden şuradaki mezar kime aittir biliyor musunuz? Dedi. Biz de bilmiyoruz dedik.
“Burası büyük Osmanlı Alimi Ebussuud Efendi’nin mezarıdır” dedi.
Kendi kendime vah vah vah ettim. İstanbul’da doğup büyümeme, Eyüp Sultan Camiine defaatle gitmeme rağmen, Osmanlı’nın en meşhur Şeyhulislamı Ebussud Efendi’nin kabrini Kaliforniya’dan gelen Şeyh Hamza Yusuf öğretti dedim. Ve aklıma Arap olmayan büyük Arapça üstadı Sibeveyhin Arapları bir vadide toplayıp “Ey Araplar gelin size dilinizi öğreteyim” dediği geldi.
Değerli Dostlar,
Muhterem Hocamız Prof. Recep Dikici’nin bu yazısı ve dillere destan Çamlıca’daki kahvaltımız ve Hamza Yusuf’un ilmi, yeni bir proje düşünmeme vesile oldu.
İnşaallah önümüzdeki yaz habername yazarları ve dostlarına bir İSTANBUL turu 2026 hedeflerimiz arasına girmiştir. İnşaallah Rabbimiz dua ve desteklerinizle gerçekleştirmeyi nasip eder.
Karşı Kıyıdan Hepinize Muhabbetlerimle