Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

2023/24 NBA Sezonunda Kim Şampiyon Olur

2023/24 NBA Ligi normal sezonu bitti, playoff serileri başladı, ve bu hafta konferans finalleri başlıyor. Sizler için Doğu ve Batı Konferanslarında final müsabakaları oynayacak dört (4) takımı analiz ettim ve bunlar arasında kimin 2023/24 NBA şampiyonu olacağını tahmin ettim.

NBA Doğu Konferansı

Boston Celtics

1946 yılında kurulduğundan beri kazandığı onyedi (17) şampiyonluk ile NBA tarihinin en başarılı takımı olan Boston Celtics son sekiz (8) sezonda altı (6) kez Doğu Konferansı Finallerine yükseldi. İki sezon önce NBA finallerinde şampiyonluğu kaybederken geçen sezon Konferans Finallerinde elendi. Bu kadar playoff başarısına rağmen Celtics 2008’den bu yana şampiyonluğa hasret ve “o sene bu sene” inancındalar.

Celtics takımı yetenek seviyesi çok yüksek, dinamik, hem defansta hem hücumda çok etkin bir takım. Jason Tatum, Jaylen Brown ve Derrick White Celtics takımının yıldızları. Kristaps Porzingis, Jrue Holiday, Al Horford takımı sırtlayan diğer oyuncular.

Boston Celtics normal sezonda toplam 82 müsabakanın 64’ünü kazanıp %78 galibiyet oranına ulaşarak hem Doğu Konferansını hem de ligi açık ara lider olarak bitirdi. Play-off’larda sırasıyla Miami Heat ve Cleveland Cavaliers takımlarını 4-1 yenerek Doğu Konferansı Finallerine geldi.

Indiana Pacers

1967 yılında kurulan ve hiç NBA şampiyonluğu olmayan Indiana Pacers takımı 2000 yılından sonra ilk defa Doğu Konferansı Finallerine çıktı.

Pascal Siakam bu takımın yıldızı. Tyrese Haliburton ve Myles Turner ise diğer etkili oyuncuları. Tüm oyuncuların skora katkı yaptığı bir takım oyunu oynuyorlar. Pacers potadan potaya gidip gelişleri çok süratli ve güçlü yapan bir takım.

Indiana Pacers normal sezonda toplam 82 müsabakanın 47’sini kazanıp %57 galibiyet oranına ulaşarak Doğu Konferansını altıncı (6), ligi ise onikinci (12) sırada bitirdi. Play-off’larda sırasıyla Milwaukee Bucks takımını 4-2 ve New York Knicks takımını 4-3 yenerek Doğu Konferansı Finallerine geldi.

NBA Batı Konferansı

Minnesota Timberwolves

1989 yılında kurulduğundan beri bırakın şampiyonluğu kayda değer bir playoff başarısı dahi olmayan Minnesota Timberwolves takımı bu sezon ilk defa NBA şampiyonluğuna bu kadar yakın.

2020 NBA Draft’ında ilk turda ilk sıradan seçilen 23 yaşındaki genç gard Anthony Edwards Timberwolves takımının yıldızı ve en skorer oyuncusu. NBA tarafından yeniden yılın savunmacısı seçilen Fransız pivot Rudy Gobert ve skorer power forward Karl Anthony Towns takımı sürükleyen diğer oyuncular.

Minnesota Timberwolves normal sezonda toplam 82 müsabakanın 56’sını kazanıp %68 galibiyet oranına ulaşarak Batı Konferansını üçüncü (3), ligi ise altıncı (6) sırada bitirdi. Timberwolves play-off’larda önce Phoenix Suns takımını 4-0 ve ardından bu sezon dördüncü kez MVP seçilen Nikola Jokiç’in takımı Denver Nuggets’ı 4-3 ile geçtiler.

Dallas Mavericks

1980 yılında kurulduğundan beri sadece 2011 yılında Miami Heat’e karşı kazandıkları NBA şampiyonluğu olan Dallas Mavericks takımı Dirk Nowitzki’li zamanların başarılarını arıyor.

NBA liginin en iyi oyuncularından olan ve defalarca Allstar seçilen Luka Donçiç ve Kyrie Irving bu takımın en iyi ve skorer oyuncuları. Donçiç ve Irving aynı zamanda NBA’deki en başarılı ve skorer ikililerden biri. PJ Washington, Derrick Jones Jr ve Daniel Gafford takımda yardımcı rollerde.

Dallas Mavericks normal sezonda toplam 82 müsabakanın 50’sini kazanıp %61 galibiyet oranına ulaşarak Batı Konferansını beşinci (5), ligi ise altıncı (6) sırada bitirdi. Play-off’larda sırasıyla Los Angeles Clippers’ı ve Oklahoma City Thunders’ı aynı skorla 4-2 yenerek Doğu Konferansı Finallerine geldi.

Kim Şampiyon Olur?

Bu güçlü ve iddialı takımlar arasından 2023/24 NBA sezonunu şampiyon bitirecek ekibi tahmin etmek kolay değil. Uzmanlara göre bu dört takım arasında şampiyonluk ihtimali şöyle sıralanıyor: Boston Celtics, Minnesota Timberwolves, Dallas Mavericks ve Indiana Pacers.

Şimdi de kendi tahminlerimi paylaşayım sizlerle. 2023/24 NBA Finalleri Boston Celtics ile Dallas Mavericks arasında oynanır. Çok zevkli geçeceğine inandığım bu final serisini Boston Celtics kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum