Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

62. Siyasi Parti Yolda!


Rahşan Ecevit yeni bir parti kurmak için çalıştıklarını açıkladı. Rahşan Ecevit kim mi? DSP kurucu genel başkanı, eski başbakan Bülent Ecevit’in eşi, siyasetçi, ressam ve yazar… Ve kurucusu olduğu DSP’den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti.
Rahşan Ecevit kurduğu partiden ayrılış nedenini, “DSP, Ecevit'i terk etmişti. Düşüncelerini ileriye taşıyacak yeni bir parti kurmayı amaçladık” diye açıkladı. Kendisinin yönetimde olmayacağını, dışarıdan destek vereceğini dile getirdi.
Bayan Ecevit’in müjdesini verdiği parti kurulduğu takdirde Türkiye’de yasal olarak faaliyet gösteren siyasi partilerin sayısı 62’ye yükselmiş olacak.
Bayan Ecevit’in fikir annesi olacağı siyasi bir parti seçim kazanır mı, tabela partilerine bir parti daha mı katılmış olur zamanla göreceğiz. Rahşan hanıma gıpta etmemek mümkün değil; Doğru olduğuna inandığı düşüncelerin yönetimde hâkim olması için olağanüstü çaba harcıyor. Kendisiyle akla kara kadar farklı düşünmekle beraber, onun savunduğu düşünceyi faydasız görmekle birlikte, onun olağanüstü çabasını takdir etmemek mümkün değil.
Düşünüyorum da:
Bu kadar çok partiye ihtiyaç var mı, kurulan partiler arasında farklar çok mu belirgin, bölük pörçük bir siyasi yapı gelişmekte olan ülkemiz için lüks sayılmaz mı?
Bu sorular çoğaltılabilir.
Uzlaşmanın ne demek olduğunu bilmiyoruz. Uzlaşmayı, herkesin bizim düşüncemizi onaylaması olarak anlıyoruz. İki kişinin lafı birbirine uymuyor. Bir amaç etrafında buluşamıyoruz. Hiç kimse, diğerine yaklaşmak için adım atmıyor. Bekliyor ki diğeri ona doğru gelsin. Dolayısıyla herkes durduğu yerde duruyor. O derece ki neredeyse herkes bir siyasi parti kuracak. Partisine küsen parti kuruyor. Partiden dışlanan parti kuruyor. Partide beklentisi karşılanmayan parti kuruyor. Önüne gelen parti kuruyor. Dolduruşa gelen parti kuruyor…
Netice:
Toplumda sahici bulunan parti büyüyor. Toplumun her katmanına ulaşan parti seçim kazanıyor. Sorunlar için çözüm önerisi halk nezdinde kabul gören parti iktidar yapılıyor. Buna rağmen hiçbir parti uzun süre iktidarda kalamaz. İktidar partisi ister istemez yıpranır, muhalefet partilerinin de halkın önüne kabul görecek programla çıkmaması halkı yeni arayışlara yöneltir!
Bu gün o noktada mıyız?
Abdüllatif Şener’in kurduğu ”Türkiye Partisi”!
Şişli belediye başkanı Sarıgül’ün “Türkiye Değişim Hareketi”!
Rahşan Ecevit’in parti çalışması!
Tuncay Özkan’ın parti çalışmaları da vardı(!)…
Mevcut partilerin kendi fikirlerini temsil etmediğini düşünen seçmen talebi neticesinde mi gündeme geldiler?
Seçmen mevcut partilerin biletini kesti mi?
Gerçekten seçmen yeni yüzler mi arıyor?
Yoksa parti mezarlığına yeni partiler mi katılacak, seçimleri bekleyip hep birlikte göreceğiz!
Sandık bu!
Kimin çıkacağı hiç belli olmaz!
Umut fakirin ekmeği!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.