Raif MEDETOĞLU

Raif MEDETOĞLU

ASİMİLASYONA UĞRAMIŞ KÜRTLER "

Dikkatinizi çekerim ki kürtleri asimile etmek isteyenler hep onların dini ile uğraşmışlardır.

Tarihte kürtlerin başarı hikayesi ehli sünnet ve cemaat itikadını yüceltmek, din ile hayata anlam katmak ile şenlenmiş ve dirilmiştir.

Dinden uzaklaşmak kürtlüğe hiçbir zaman hizmet etmemiştir.

Haddi zatında dine uygun olmayan davranış biçimleri kürtleri yok etme ve köleleştirme projesidir.

Kürtlerde millet olma bilinci 10. yüzyılda gelişmiş ve olgunlaşmıştır.

Akabinde İslam ile şeref kazanmış ve bununla birlikte dönemin hükümdarı Selahattin Eyyubi, Eyübi Devleti'nin sultanı ünvanıyla Türklerin, Arapların, Kürtlerin ve diğer kavimlerin sevk ve idaresini elinde bulundurmuştur.

Bu komutan Kudüs'ün Fatih'i namıyla bütün ümmetin ortak kahramanı olarak tarihe damgasını vurmuştur.

Bu hükümdarlık ve millet olma bilinci bize şunu anlatmaktadır.

İster Kürt, Arap veya Türk olsun diller farklı olabilir ama ümmet olma şuuru tarihi kaynaklarda milletin mesut ve bahtiyar yaşamasına imkan sağlamıştır.

Fakat ne bahtsız bir dönemdir ki neredeyse bir asırdır, kürt ulusalcılığı ve türk ulus fikrî ile dil milliyetçiliği üzerinden müslüman kürt ve türklerin geleceğini ve saadetini sosyalist, marksist ulusalcı laik grupların ortak paydasına kurban edilip onların ideolojileri ile gençliğimizin dünya ve ahiret hayatı tarumar edilmiştir.

Bir kısım itikad ve iman hususunda zayıf kişilerin zihinlerini bulandırmak ve esir almak suretiyle kendi emellerine ırgatçılık yaptırarak ayrıştırıcılık kurtuluş reçetesi olarak sunulmuş, ümmet olma bilincinin zayıflatma ve engelleme çabaları zehirli bir girişim olarak karşımızda hayat bulmuştur.

Ümmetin bir azası olan ve ümmetin birliğini savunan kürtler ve türklerin dindarlığı hedef alınmış, adeta işlevsiz hale getirmek için özel çabalar sarf edilmiştir...

Buradaki amaç dünyayı idare eden kudrete ve seküler güçlere bu milletin istikbalini teslim etmektir. Kürtlerin hürriyetine kelepçe vurmaktır.

Dünyasını zindana çevirmektir.

Peki dünyanın seküler gücü neden islamın derin irfanından beslenen kürtlerden bu kadar korkuyor?

Çünkü kürtler dinine bağlı kaldığı sürece bölgedeki amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Onun için ulusalcı, laik ve seküler mantıkla kürt çocuklarının zihinlerinde değişim ve dönüşümün zehirli tohumlarını atarak ileride kendilerine hizmet ettirmeyi planlamışlardır...

Evet bu asrın ecnebi kudreti tarihi vesikalarda bugün de yarın da olduğu gibi dindar kürtlerden korkmuş ve korkacaktır.

Çünkü iman hakikatleri ve Kur'an ayetlerinin rehberliğinde kürtlerde gelişen bu fazilet ve erdemli hareketler ulusalcı, sosyalist ve sömürü düzenin temsilcilerini daima rahatsız etmiştir.

Bakınız söz konusu zihniyetin dünyanın her tarafında kültür işçileri vardır.

Bu kültürel etkinlikleri dinamik tutmak suretiyle kendisine bağlı kadrolu kültür elçilerini küçük ve büyük maddi çıkarlar ile milyon dolarlara razı ederek kendi emellerine alet etmişlerdir.

Emperyal kudretin çıkarlarını tehdit eden ne kadar muhtemel unsur varsa bir vesile ile onlara engel olunmuş kendi çıkarları paralelinde çalışan ulusalcı örgüt ve gruplar ile siyasi hareketlerinde içinde bulunduğu guruplar inşa edilmiştir...

Seküler mantık ülkemizdeki organik mütttefiklerin eliyle gerçekleştirdiği faaliyetlere benzer biçimde diğer bilad-i İslamda âdeta nokta nokta tarayarak kendisi için tehdit oluşturan her İslami Uyanışı tespit ve önünde muhtemel tehdit olabilecek algıları yok etmek ve arındırmak için çalışmış etki alanını genişletmiştir.

Evet malesef kürt ambalajı içinde kürt gençlerini sosyalizme götüren, gerçek anlamda bir sosyalist kürt üretme makinası olarak çalışan bazı örgüt ve dernekler kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede aktif bir şekilde gençlerin üniversite yıllarında barınma ihtiyacını özel yurtlar kurarak gençlerin zihninde din düşmanlığını artırmak amacıyla sosyalizmin pençesinde kaybolan müslüman kürt gençliği türk ve kürt solunun gayreti ile kürtlerin asimile olmasına yol açmış, bu durum daha sonra ulusalcı kürtlerin silahlı eğitim kampı kurmasına kadar uzamıştır.

Evet bu örgüt ve derneklerin ektiği militan sosyalizmin tohumları bazı kürt gençleri arasında karşılık bulmasına zemin hazırlamıştır.

Netice, İslamdan uzaklaşmak kürtleri kurtarmamış

aksine onları çatışmalara sevk etmiş binlerce körpe yavrumuz namlularda akan kanın içinde nefesiz kalmıştır.

Bu zihinsel dönüşüm sosyalist ulusalcı fikirlerin törpülerine maruz kalmış ve kürtleri kitleler halinde dinden uzaklaştırarak asimile olmalarına yol açmıştır.

Kesinlikle kürtleri asimile etmek isteyenler hep onların dini ile uğraşmışlardır. Kürtleri dinden uzaklaştırmak isteyenler kürtleri asimile etme projelerini uygulayanların tabii ve belki de organik müttefikleridirler...

Sosyalist ulusalcı gruplar, adeta "Allah'a inanan bize inanmaz!"

mantığı içinde derin güçlerin tasarrufu ve yönlendirmesiyle kürt çocuklarının kalbinde Allah sevgisini ve inancını söküp atmışlardır.

Kürt coğrafyasındaki mollaları, seydaları, ilim ve irfan ehli olan şahsiyetleri sadece biyolojik baba olarak kabul eden, ancak onların fikir mirasını red ederek kendilerine tarihin tozlu raflarında unutulan hükümsüz ve anarşizmi tetikleyen görüşleri ilham kaynağı olarak kabul edenler şunu bilsinler ki,

sosyalizm ve ulusalcılık karanlığına sapanlara bu dünyada zillet öbür dünyada azap vardır.

Batının kültür ajanları kıblesiz ve sarhoş türkleri yetiştirdiği gibi aynı paralelde kürtleri de yetiştirme çabası biznillah neticesiz kalacaktır.

Bir halk bu çizgide yüceltilemez türk toplumu içinde derin tartışmalara, ihtilaflara, darbelere zemin hazırlayan miadını doldurmuş bir ideolojiyi kürtlere satmak boş bir çabadır.

Kemalizm benzeri bir baba(ata) üretmek kürt yurdunda karşılık bulmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.