Askeri meseleler!

Askeri meseleler aklımızın hiç ermediği meselelerdir! Kısa dönem askerlik hizmetimiz dışında askeri meseleler ile ilgili bir alış verişimiz olmamıştır! Ama bu demek değildir ki kimi yanlışlıkları görmeyiz, anlamayız!

Mesela şu son günlerde yaşanan olayları askeri meseleler açısından oldukça önemli tahliller yapılmasını gerektiren olaylar görüyoruz.

Terör örgütü bir askeri karakola ateş açıyor! Birçok şehit veriliyor! Olayın ardından yapılan açıklamada "Biz terör örgütü mensuplarını çoban zannettik" deniliyor!

Askeri meselelere bizim aklımız ermiyor ama aklı erenler bu açıklamayı pek inandırıcı bulmadıklarını yaptıkları açıklamalar ile ortaya koyuyorlar!

Teröristlerin çoban sanılması için yanlarında koyunların, keçilerin de bulunması gerektiğini öne sürüyorlar!

Bu tez aklımıza yatıyor! Ve "Çoban sanmıştık" açıklamasına bir mim koyuyoruz!

Aradan bir süre daha geçiyor! Bu defa kekik toplayan köylülere terörist zannı ile ateş açıldığını ve iki köylünün bu ateş sonucu öldüğü haberini alıyoruz!

Terörist, çoban sanılırken, dağlarda kekik toplayan vatandaş terörist zannediliyor ve ateş açılıyor!

İşte bu meseleyi askeri açıdan irdelemek lazım diye düşünüyoruz! Yani askerin zannetmekte bir zaafı olduğunu görüyoruz!

Teröristi çoban, kekik toplayan köylüyü terörist sanma ortada çok ciddi bir zannetme zaafı olduğunu göstermiyor mu?

Terör örgütü mensubu ile dağda kekik toplayan köylü vatandaş arasında kılık kıyafet açısından büyük bir farklılık olmadığı için bu tür bir yanılma belki mazur görülebilir ama askerin hiç mi istihbarat kaynağı yoktur?

Teröristlerin çoban sanılması olayı ise kekik toplayanın terörist sanılması kadar mazur görülebilecek bir zannetme hatası olarak görünmüyor!

Aklı erenlerin ifade ettiği gibi çoban sanılan kişilerin yanında otlatmaya çıkardıkları koyunların, keçilerin, davarların da bulunması gerekmez miydi?

Evet, bizim aklımız askeri meselelere ermiyor ama bu konuda mutlaka bilgi sahibi kişiler ve kurumlar vardır!

Onların işin tahlilini mutlaka yapacaklardır. Ve bu zannetme zaafının ortadan kaldırılması için gerekenleri mutlaka yerine getireceklerdir!

Bizim aklımıza istihbarat takviyesi geliyor. Muhtemelen başka yolları da vardır!

Teröristi çoban, dağda kekik toplayanı terörist sanma zaafı mutlaka giderilmesi gereken bir zaaf olarak karşımızdadır. Umarız konuyla ilgili çalışmalar çoktan başlamıştır bile!

Önceki ve Sonraki Yazılar