Bilgin ERDOĞAN

Bilgin ERDOĞAN

Bahar Tefekkürü - Filistinli Anneler (şiir)

Bahar Tefekkü   -Filistinli Anneler

 

Bahar, bir müjdeli haber mübelliği .. İlahi ikramın yeryüzü bahçesindeki tecellisi .. Madem herşey insan için insan dahi Allah için olmalı hakikatini hatırlatan bir levha .. Lisan-ı haliyle çok şey anlatır o, alem bir temaşagah imiş diyen insana..

 

Çiçekler şöyle der sanki bahar mevsimlerinde yüreği olanların kulaklarına sessizce: Ey insanlar ! Tarihinizin baharını yaşamak istiyorsanız, latif ve güzel olanı temsil eden bir demet çiçek olun  insanlık ailesine .. Tevhid ve adalet egemen olsun  yü reklerinizde ve hakikat’in mübelliği olun şu fani alemde ..

 

Semada pervaz eden kuşlar şöyle fısıldar vicdanların kulaklarına bir bahar sabahında kanımca: Ey halife-i rui zemin olan insan ! Sizde istiyorsanız baharın gelmesini gönül dünyanıza, maddenizin enkazı altında kalmaktan kurtulun ve açın kanatlarinizi ruhun derece-i hayatına .. Kemerbeste-i ubudiyet ile hakiki bir kul olun el Ekrem olan Allaha ..

 

Bahar, lisan-ı haliyle yenilikçi damarda hayat var der sanki .. Eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal diyerek ihtilale davet eder meflûç olmuş iradeleri, bloke olmuş vicdanları ve tefessüh etmiş zihinleri .. Madem ki rengarenk çiçekler patlatıyor kurumuş toprağın bağrını neden yetimler, ezilmişler,masumlar ve mazlumlar çekemesin hesaba diktatörleri ve zalimleri ?

 

Renk  cümbüşüdür her bahar .. Zira her renk aynı yeryüzü bahçesinde açar .. Kesret içindeki vahdetin sırrı vardır baharda.. Farklılıklarla beraber yaşamanın sırrı anlatılır.. Her renkten her dilden ve her perspektiften insanların bir arada barış ve emniyet içinde yaşayabildikleri dem yeryüzü bahçesinin baharı olacaktır kanımca ...

 

Irkçılık ve asabiyet damarı yeryüzü bahçesinde ruhları donduran bir ayaz sanki ..Güneş, ayrım yapmaksızın ısıtır yeryüzünde kendisine muhtaç olan herkesi .. O dahi lisan-i haliyle ben El Ekrem olan Allah’in kuluyum der ve infak eder sıcağını ve ışığını ve dahi hatırlatır meflûç olmamış gönüllere El Ekrem olan Allahı …

 

Rabbin el Ekrem oluşunun en güzel hatırlandığı zaman dilimidir bahar mevsimi .. ikramın toprağın bağrından nimet, göklerin tepesinden yağmur, insanların yüzlerinden tebessüm ve ağaçların dallarından meyve olarak görüldüğü bir demdir bahar mevsimi… Bahar, güllerin, sümbüllerin erguvanların ve yaseminlerin mevsimi .. Devrimlerin adı olur Yasemin kimileyin Tunusta olduğu gibi .. Zira gayesi güzellik olan çiçeklerinde vardır ihtilalleri yeryüzü topraklarında .. Günümüz misalleri;Tunus, Mısır ve Libya .. Bahar çiçeklerine benzerler kanımca adalet için kalkanlar kıyama ..

Bahar geldi semaya, bahar geldi toprağa,bahar geldi ağaca ,bahar geldi … Lakin hala üşüyenler var  zira yürekler kı şı  yaşamakta hala .. Bahar gelsin diye dua ediyoruz Mukallibel Kulub olan Allaha ..

 

Bahar gelsin yeryüzü bahçesine..bahar gelsin mazlum memleketlere, bahar gelsin gureba beldelerine, bahar gelsin hayatın içine.. Gelsin ki gülsün yüzler, gelsin ki aydınlansın özler ve gelsin ki tebessüm etsin mazlum milletler .. Tebessüm etsin mesela Filistinli anneler ..

 

Sözümü Filistinli anneler için kaleme aldığım bir şiirle noktalıyayım.

 

Filistinli Annelere

 

Bedenim kanıyor ve acıyor içim

Ruhum özgür ama ellerim tutsak

Kudüste yangın var yanıyor Filistin

Ne çıkar ben desem bu dünya çıkmaz sokak

 

İsrail demirden atlarıyla çocukları ezerken

Anne gözyaşı, bebek kanına karışıyor

Yeryüzünün damarına kan verirken şehitler

Ümmetin toprağında zalimler dolaşıyor

 

Lambalar sönüyor üzerinde ümmetin

Her yer karanlık şafağa hasret gözler

Ruhsuzluk ve şuursuzluk senin zilletin

Bu zulüm devam eder değişmedikçe özler

 

Gariplerle geldi bu din öyle gidecek

Masum bedenlere kurşunlar yağacak

Çiçekler solacak bebekler ölecek

Anneler ağlayacak ama Musa doğacak

 

İbret levhasıdır tarihin yasası

Zaman döner durur insanlar arasında

Ölümden korkmak Kabilin tasası

Bin umudumuz var bizim ölümün arkasında

 

Nalan olma ey gönül birgün sabah olacak

Bir Filistinli çocuk olacak bir Eyyubi

İşte o dem nizam-ı Hak doğacak

Ne müslüman ağlayacak ne de musevi

 

Bilgin Erdoğan 

erdoganusa@hotmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.