Bir Sosyal Dayanışma Örneği Olarak TÜMBİAD

Kısa adı TÜMBİAD olan Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Derneği, kısa geçmişine rağmen büyük adımlarla büyümeye devam ediyor. Derneğin 2012 yılı Genel Kurul Toplantısında gördüğümüz manzara düşünen ve üreten insanların olduğunu görmek bakımından bizleri son derecede mutlu etti.

Genel Kurul üyelerinin profiline baktığımızda ülkenin önde gelen spor, siyaset ve bürokratik şahıslarının yanı sıra tanınmış pek çok iş adamının da katıldığını gördük.

TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON gibi kurum ve kuruluşların ağırlığının olduğu bir ülkede sessiz sedasız çalışmalarını sürdüren bu kurumun genç başkanı Cevdet Akay’ın heyecanını görünce gelecek adına umutlandık. Eski bir banka müfettişi olan ve akaryakıt şirketleri grubu sahibi olan Akay’ın kadrosunda Profesör unvanlı akademisyenlerin olması da ayrı bir güç.

Memur kenti Ankara’nın resmi havasının dışına çıkmak isteyen bürokratların nefes aldıkları bir platform olan TÜMBİAD, istihdam sağlayarak kutsal bir işe imza atan iş adamlarının da buluşma yeri olmuş.

Siyasi parti temsilcilerinin de ilgi gösterdiği bir kurum olan bu dernek, çok kısa zamanda önemli işlere imza atmış. Derneğin bazı akademik çalışmaları şöyle:

-Ömür Törpüsü Kronik Dert: 2010 İstanbul Kentiçi Ulaşım Raporu

-Karadeniz Bölgesi Sosyo-kültürel, Sosyo-ekonomik, Sosyo-politik Yapı Araştırması

-Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sosyo-kültürel, Sosyo-ekonomik, Sosyo-politik Yapı Araştırması

-2002 – 2010 Ekonomi Değerlendirme Raporu

Derneğin www.tumbiad.com internet sitesini incelediğimizde, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen TÜMBİAD Dergisi tanıtım kokteyline çok ünlü simaların katıldığını öğreniyoruz.

Derneğin Karabük Üniversitesi’nde düzenlediği ‘’Türk Futbolunun Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ paneli ve efsaneleşmiş futbolcular ile yaptığı futbol turnuvası da dikkat çeken faaliyetler arasında.

Mensubu olmaktan mutluluk duyduğum bu kurumun en önemli özelliklerinden birisi, isimleri duyulmuş diğer organizasyonların aksine herhangi bir siyasi fraksiyona bağlı olmaması. Derneğin bünyesinde her siyasi görüşü ve memleketin her köşesini temsil eden üyeler bulunuyor.

Merkezi İstanbul Koşuyolu’nda bulunan TÜMBİAD, sosyal faaliyetlerine bir yenisini ekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılacağı ‘’2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası’’ başlıklı panel 24 Mart 2012 Cumartesi günü Saat 19.00’da Ankara JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilecek. Şahsımın yöneteceği panele ilgi duyan tüm okurlarımı davet ediyorum.

Hoşça bakın zatınıza…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.