Biz Zenginmişiz Ne Güzel

İnsanların duygularına ne cevap vereceğimi bilemediğim bir zamandan geçtim. Seyahatlerimizi güzel değerlendirirsek hayat konusunda neleri yaşamışız veya insanlar ne yaşıyor hangi zihindiler diye ufak bir araştırma konusu çıkabilir.

Geçtiğimiz gün Urfa seyahatim doğrultusunda aracımızla yolculuğumuzu gerçekleştirirken her zaman ki gibi Trafik Polislerimiz tarafından trafik kontrolü gerçekleştirmeleri hasebiyle aracımızı durdurdular. Yol boyu nerde bir Trafik Kontrolü varsa aracımız çekiliyor, araç plaka okuması kişi kimlik okumasından geçiyoruz, daha sonra yolunuz açık olsun deniliyor yolumuza devam ediyoruz. Diyeceksiniz ki bunda ne var sıradan bir olayı ifşa ettiniz. Olay okunduğu vakit aynen öyle oluyor. Aracımız dışarı çıkması ve Trafik Polislerimizi görmesi ile neden dikkat çekiyor?

Birkaç kez durdurmadılarsa anca yoksa her zaman durduruyorlar, arkamızda ki araçlara geçiş veriyorlar onlar sırası üstüne Amerika araçları ismini vermeyeceğim siyah araçlara da dokunulmuyor. Sinyallerinin biri çalışıyor biri çalışmıyor trafikte olmaması gereken araç da durdurulmuyor. Artık edemedim bu sefer soracağım dur dedim.

Affedersiniz, bir şey soracağım sakın yanlış anlamayın çok garibime giden bir şey var isterseniz araştırın gün içinde kaç defa durdurulduk dedim. Neden bizim araçlar durduruluyor?

Genç Trafik Polisimiz önce sinsi bir gülüş yaptı. Ben sözü tekrar aldım. Hani bizim araçlarla yasaklı madde ticareti vs. oluyor size bilgi veriyorlar desem. Arama yapılmıyor sadece plaka sorgusu yapılıyor. Sonra Sigortası felan var mı arada onu soruyorsunuz o kadar.

Yok dedi, dediklerinizle alakalı bir durum hiç yok dedi. Tamamen kişisel işler dedi. Madem öyle açık olayım, zenginleri durdurmayı seviyorum ceza yazmak için fakire ceza kesmek istemiyorum. Zengine keseyim ceza diyorum onun için lüks araçları durduruyorum, dedi.

Keyfe keder insanları durdurup, ceza kesmeyi beklemek kadar ne kadar acıydı. Ben Polis memurumuzun açık olmasını çok sevdim, açık ve doğrucu olduğu için içten içe tebrik ettim. Çünkü sistem onun kişisel duygularını yapmasına müsaade ediyordu.

Peki neden daha daha lüks araçları durdurmaktan çekiniyorlardı? İlah’a ki aracımızın bir tekerleği aşağıda, bir tekerleği yukarda olacak. İlah’a ki devlete sigortamızı yaptırmamış olacağız. Farın biri var biri yok olacak. Kaç defa gece yolculuğunda farları yanmayan araçlar gördük. Polislerimiz onlara acıyor ceza kesmiyor ve bu insanlar trafikte canavarı olup çoluk çocuğun canını alıyor.

Ben buradan İç İşleri Bakanlığımıza seslenmek istiyorum. Vergimi günü günün de verip, aracımın muayenesini zamanın da yaptırıp. Sonra da Polislerimizin keyfe keder işlerini yapmalarını beklemek kadar uygunsuz bir davranış şekli yoktur! Yol ortasında araç durdurmak neden?

Sisteme düşmüyor mu sigorta, muayene işlemleri? Neden yollarda defalarca durduruluyorum?

Kişiler aranır derler ki şu araçta olan kişileri durdurun! Haklarında şu ihbar vardır denilir. Polis memurları da o an o araç modelinde herkesi durdurur kimlik kontrolü yapar. Bu şekilde insanların zamanlarını çalmaktan başka bir durum yoktur.

Benim ne yiyip ne içtiğimi bir polis memuru nasıl anlar?

“Zenginlere ceza yazmayı seviyorum!”

Birinde de Amasya güzergâhı yine keyfe keder durduruldum. Polis memuru diğer arkadaşlarına: “Tamam, bugünlük benim iş bitti 50 araç aldım.” Dedi. Şimdi bu Trafik Polisleri bu yaptıkları işlerle mi çalışıyorlar. Birde araç ayırt ediyorlar. Araç içinde aile çoluk çocuk gördükleri araçları durduruyorlar. Neden sadece erkek olan araçlar arkamızdan jet gibi geçiyor.

Bu işe artık İç İşleri Bakanlığımız el atmalı diyorum. Araç muayene işlemleri vs.. bilgisayarlarından gözükür. Boşuna mı biz insanlar yaptırıyoruz. Arızalı araçla yola çıkan kişiler fakir diye ceza kesilmiyor durdurmuyorlarsa eğer kurallar hiçe sayılıyorsa neden bizler kurallara uyuyoruz!

Cidden ne diyeceğimi şaşırdım, polis memurundan duyduğum da. Araçta iki çocuğum vardı onlarda duydu hep birlikte güldük. Büyük kızım “Biz zenginmişiz, aa ne güzel ”dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum