Çocukların Keşfi

2022-2023 eğitim öğretim yılı sene sonu gösterileri ile okullar yaptıkları sahne gösterilerini biz velilere sunarken biz veliler de ağızımız açık izliyoruz dersem inanmayın.

Tarafsız öğretmenlerin olması gerek ama maalesef her zaman olduğu gibi öğretmenlerin sevdiği öğrenci portföyü vardır. Net 5-6 kişi ceptedir.

Diğerleri joker elamandır. Biz ebeveynler evlatlarımızın özelliklerini, yeteneklerini öğretmenlerden daha çok biliyor ve keşfediyoruz. Sizce neden?

Oysa biz ebeveynler çocuklarımızı öğretmenlerden daha az görüyoruz.

Sebebine gelince hemen söyleyeyim.

Şimdi ki öğretmenlerin işlerini severek, isteyerek yapmadıklarından kaynaklanıyor. Bizim zamanımızda diye başlayan kelimeleri seviyorum artık. Evet bizim zamanımız da dahi öğretmenlerimiz bizi bizden daha iyi tanırdı.

Örnek verecek olursam sınıf ile ilk kez tanışacak bir öğretmen ilk önce tüm öğrencilerin özel hayatlarını bilmelidir. Tutup öğrencilerin için de çocuğun annesini, babasını karıştırması öğretmenin eksik eğitimlerden geçtiğinin göstergesidir. Annen ne iş yapıyor, baban ne iş yapıyordan önce bu çocuğun annesi, babası sağ mi vefat mı etmiş bilmelidir.

Benim zamanımda da bu vardı şimdi de devam ediyor. Özel hayatın gizliliği ihlalini öğretmenler bizzat kendileri yapıyor.

Gelelim sene sonu gösterilerilerine her zaman aynı öğrencilerin sahne performansına iştirak etmek, açıkcası güzel bir duygu.
Standartın üstüne ve altına çıkmaktan kaçınmak girişimcilikte vardır. Nitekim öğretmenler de bu taktiği uyguluyor.

Bu tür etkinlikler de tarafsız olunmalı oysa, kura çekilişi ile görevler belirlenmelidir.

Küçük çocukların o ruhi hissiyatlarını yaşayan bir veli olarak açıkçası üzülüyorum. Sonra neden içine kapanık çocuklar, neden çocuk sosyal değil diyen öğretmenlerin bu konuda utanmaları gerek diye düşünüyorum.

Yeteneksiz, aptal çocuk yoktur. Gözden kaçan çocuklar vardır. Toplumun dışladığı çocuklar ilerde büyük işlere adım attıkların da emin olun bu çocukların eğitiminden sorumlu öğretmen ve arkadaşların etkisi çok vardır.

Ben de yeri geldi ötelendim yeri geldi taktir edildim. Düşünüyorum da eğer ötelenmeseydim bugün bugün duyguların kaptanı olamazdım.

Kaç Çileden Çıkar Bir Hayat eserim de ötelenen insanlara hitap ediyor.

Çocuklarıma her daim söylediğim sözler vardır. “İnsanlar var oldukları müddetçe vardır. Var olduğunuzu kanıtlayın yeteneklerinize sahip çıkın!

O zaman olumsuz duygular ve insanlar hayatınızda olmazlar.”

Buradan Kaç Çileden Çıkar Bir Hayat adlı eserimi okumayan varsa hala okumalarını arzu ederim. Hayat çile ipten ibare ve siz neyi öreceksiniz size kalmış. Renkli mi renksiz mi her şey senin elinde vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum