Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Çok komik

Çok komik

 

Bu ay sonunda İsrail cumhurbaşkanı ülkemize gelecek.

Bu ülke Azerbaycan’ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü Türkiye’den sonra tanıyan ikinci devlettir.

 

İsrail –Filistin arasında olan olaylarla ilgili Azerbaycan’ın da vermiş olduğu sert tepki iki ülke arasında ki ilişkilere bir zarar vermedi.

 

Azerbaycan’da herkes bilir yıllardan beri ülkemizdeki Yahudi azınlık bizimle birlikte Hocalı soykırımını ve 1918 yıllarında Baku’da ve Kuba’da Ermenilerin türettiği soykırımı anarlar. (Ek bilgi: 1918 yılında Ermeniler Kuba şehrimizde Türklerle birlik olan Yahudileri de soykırıma maruz bırakmışlardır.)

 

Bütün bunlara ragmen İran devleti İsrail cumhurbaşkanının ülkemize yapacağı ziyaretten rahatsızlık duyuyor. Bu konuda İran’ı anlamakta mümkündür. Çünkü iki devlet arasında yıllardır bitmeyen bir düşmanlık var.

 

Asıl mesele şudur ki bu son derece yanlıştır çünkü İran devleti kalkıp Azerbaycan devletine nota veriyor neden? İsrail başkanı Azerbaycan’a giremez girmemesi gerek .!!

 

Bilmeyenler için söylüyorum, açıklıyorum İran Azerbaycan’a böyle bir açıklama bildirdi.Yani çocukların bile güleceği bir açıklama .Yahu siz başınızı sokmuşsunuz kumun içine sanıyorlar ki kimse onları görmeyecek görmüyor. İran’ın siyaseti aynen bu şekildedir devekuşu mantığı yani. Bunun dışında birde kalkmış bize Müslüman devlet olduğumuzu hatırlatıyor. Peki o zaman ey İran sana soruyorum sen niçin Azerbaycan topraklarının %20 si olan Karabağ topraklarını işgal eden, bir milyondan fazla Müslüman Türk’ü evsiz barksız bırakan yüz binlerce insanımızı gazi yapan ve on binlerce insanımızı şehit eden Ermenilerle işbirliğine girdin, giriyorsun  devam ettiriyorsun? Bu işbirliğin altında Ermenistan’a  sadece iktisadi amaçlar gütmüyorsun bu isim altında silahlar satıyor veriyorsun. Çok merak ettim nerde senin Müslümanlığın ve ismi taşıman. Sen ermenilerle işbirliği yaptığında her şey normal ama biz İsrail ile veya senin menfaatlerine uymayan, düşman seçtiğin ülkelerle  bir görüşme dahi yapsak bize geldiği zaman bizi inancımızla Müslümanlığımızla ilgili kararlar veriyorsun .

 

Unutmadan bir konuya değinmek istiyorum İran devletinin resmi açıklamasına göre şu anda bu ülkede 29 milyon Türk yaşamaktadır.Ve hatta bazi söylemlere göre Türkler sayısal olarak birinci sıradadır.Gayri resmi sayılara göre bu sayı 36 milyon ve hatta biraz fazladır.

 

Peki bizde soralım bakalım İran devlet büyüklerine hükümetine neden Türklerin kendi dilinde okulu, gazetesi ve şairi yazarı yok? Niçin bu duyguları taşıyan,  isteyen insanları yeryüzünden sülalesiyle birlikte siliyorsunuz?Ama nedense iki yüz bin ermeniye okul, gazete, kilise, üniversite bile açmaya izin var bu sevginizin sebebi nedir? Yoksa bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var aranızda ermeniler sizin hayata geçirmeye çalıştığınız ideolojilerinizi kabul ettiler de Müslüman mı oldular acaba !!!

Düşünürdüm ki değişen ve gelişen dünya da iran yürüttüğü siyasete bakacak ne olursa olsun ayak uyduracak. Nedense son zamanlar da olan hadiseler bir daha ortaya şu gerçekleri  koydu. Demeyin bu devlet kininden nefretinden burnunun ucunu görmez bir duruma düşmüştür.

 

İsrail devletinin Filistin ve Arap dünyasına uyguladığı siyasetine itiraz eden biriyim. Son nefesime kadar da bu düşüncemde kalacağım. Bu bakış açım İran’ın sendelemesine gülümseyerek seyirce kalmam içinde bir neden sonuç ilişkisi doğurmamaktadır. Bir daha şunu haykırıyorum ve diyorum ki nüfus çokluğu olan arazi büyüklüğü olan devletler sizden küçük devletleri küçümsediniz yeter artık. Bir bakın bakalım İran’a israil ne kadar küçük bir devlet olsa da korkmaktadır demesek te çekinmektedir. Azerbaycan’a vermiş olduğu açıklama da bunu ortaya koymuştur.

 

Atalarımızdan kalan çok güzel bir mesel var:

-köpeğe demişler ki neden havlamaktasın

-köpek diyor ki : korkutmak için

-o zaman niçin kuyruğunu sallıyorsun

-köpek der ki :kendim de korktuğumdan

 

Lütfen siyaseti aklınızla yapın akıllı insanları kullanın globalleşen dünyamızda dinimizi parçalamakla uğraşmayın, dinimizin güzelliğini kendi emellerinize alet etmeyin, dinimizdeki güzelliği yaşamınızda siyasetinizde olgun bir şekilde değerlendirin. Bakın görün bakalım sizinle kimse karşı karşıya gelebiliyorlar mı?

 

Yoksa bu siyasetinizle sadece ermenileri ve rusları bulursunuz yanınızda bu sizi sevdiklerinden ziyade ülke menfaatlerindendir.

Allah İran da yaşayan herkese sabırlar versin diyorum ve cumhurbaşkanı seçimlerinde layık olanların kazanması dileklerimi bildiriyorum Layık olanlar kazansın ki İran halkı da bir gün yüzü görsün

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum