Duisburg’ta İmanın Zaferi!!!

 

 Duisburg’ta İmanın Zaferi!!!

 

Üç yıldır Almanya’dan vize almak için uğraşıyorum. İstedikleri bütün evrakları verdiğim halde bir türlü vize vermediler. Daha sonra bu kervana Fransa ve İspanya eklendi. Altı defa ret aldıktan sonra yedinci de nihayet verdiler.

 

Davet eden kardeşlerime kaç defa mahcup oldum. Programlar organize edildi, afişler dağıtıldı biz her defasında kaldık. Bereket birlikte gideceğimiz Senai Demirci abi durumu idare etti. Davet eden kardeşlerime her defasında aynı mazereti bildiriyordum. Vize alamadığım için gelemiyorum diye. Çok şükür bu imtihan sona erdi. Yirmi Nisan’da vizeyi alır almaz Almanya’ya küçük bir ziyarette bulundum.

 

Organizeyi GÜLDESTE derneği adına Gülseren bacım yaptı. Duisburg’ta dernek merkezinde organize edilen programa o bölgedeki farklı cemaatlerden kardeşler katıldı. Onlara Namazla Diriliş’in serüvenini anlattım. Efendimiz’in s.a.v. namazından kesitler sundum. Programların geri dönüşümlerinden bahsettim. İlgiyle dinlediler. Çok verimli bir program oldu. Program sonunda kitaplarımı imzalarken, çok sevinçli haberler aldım. Katılan kardeşlerimin bir kısmı namaza başlamaya karar verdiklerini bildirdiler. Bazıları ise burada geniş katılımlı program organize edelim diye talepte bulundular.

 

Fakat beni en çok etkileyen ise dernek başkanı Gülseren bacımdı. O fiziki engelli bir kardeşim. Ne ayaklarını kullanabiliyor ne de tam olarak ellerini. Çok şükür gönlü ve zihni tam kapasite çalışıyor. Zannediyorum sadece beş parmağını kısıtlı bir şekilde kullanabiliyor. Kendi ihtiyaçlarını hizmetini gören hizmetçileri karşılıyor. Yirmi dört saat yanında dönüşümlü olarak görev yapan üç hizmetçisi var. Kullanabildiği parmaklarıyla projelerini yazıyor, uygulamak için yanında görev alan gönüllülerini organize ediyor. Almanya’da muhteşem bir hizmet üretiyor. İmanın zaferine şahit olduk. Bölgenin belediye başkanının bile dikkatini çekmiş, “Bize düşen bir görev olursa yanınızdayız.” diye teklifte bulunmuş. Dernek merkezinde birçok faaliyetleri var. Her yaş grubuna göre hizmet üretiyorlar. Maddi-manevi yardıma muhtaç kim varsa, dinine, mezhebine, cinsine bakmaksızın Güldeste ekibi onun yanında. Bu çalışmaları sebebiyle herkesin takdirini kazanmış. Rabbim yollarını açsın ve nicelerin kurtuluşuna vesile olsunlar inşallah…

 

Döndükten sonra aldığım bilgilere göre gençlerin bir kısmı namaza başlamış, bir kısmı ise derneğin gönüllüsü olarak görev almaya başlamışlar. Programa katılanlar “Namaz Dirilişe Çağrı” isimli kitabımızı haftanın kitabı olarak okuma yarışına girmişler. Ve dernek merkezinde namaz vakti girince herkes birbirine şöyle çağrıda bulunuyor:

 

    Haydi, namaz vakti, haydi namaza…

 

Allah nasip ederse bundan sonra sık sık bu bölgelere gidip geleceğiz. Namaza susamış gönüllere namazın güzelliklerini anlatacağız. Onların Rabbimizle buluşmaları için oradaki gönüllülerimizde el ele verip hayırda yarışacağız. Şimdiden Güldeste ekibi biz Avrupa Namaz Gönüllülerinin merkezi olalım ve size ev sahipliği yapalım diye teklifte bulundular. Bakalım Mevlam ne tür hayırlara bizleri vesile kılacak?

 

Selam ve dua ile…

Kardeşiniz

Ahmet Bulut

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.